Elk voedingsmiddel heeft een effect op je bloedsuikerspiegel. Koolhydraten bijvoorbeeld beïnvloeden je bloedsuikerspiegel het meest. Vetten en eiwitten daarentegen hebben nauwelijks effect. Een voedingspatroon met natuurlijke producten bevat weinig voedingsmiddelen… Lees meer →
Deze heerlijke zoete meloenen zijn weer volop verkrijgbaar. Genieten dus! In mijn blog kun je alles lezen over dit mooie fruit. Zo kun je eerst informatie lezen over de galia… Lees meer →
Mmm kersen! Gelukkig mogen we (slechts) twee maanden in het jaar van deze heerlijke, zoete vruchtjes genieten. In deze blog lees je wat een kers is, wat de gezondheidsvoordelen zijn… Lees meer →
Uit eigen bodem, andijvie. Helaas niet iedereen zijn favoriet vanwege de bittere smaak, maar je kunt het wel lekker klaarmaken. In deze blog kun je lezen wat andijvie is, wat… Lees meer →
Ik weet nog wel dat ik als klein meisje dadels heel vies vond. Maar dadels zijn eigenlijk hartstikke lekker, een gezondere variant van suiker en je kunt ze echt in… Lees meer →
Peulvruchten zijn misschien niet iedereen zijn favoriet. Maar wel o zo gezond. De variatie met peulvruchten is eindeloos en je kunt ze goed combineren in gerechten. Hieronder lees je welke… Lees meer →
‘2013, het jaar van Quinoa’ volgens de Verenigde Naties. Quinoa [kien-wa] wordt ook steeds bekender in Nederland. Niet zo gek, quinoa is glutenvrij en zit boordevol goede eiwitten, vitamines en… Lees meer →
Havermout. Een lekker oubollig product, niet waar?! Toch wordt het steeds bekender. Gelukkig maar, want deze graansoort is een veelzijdig product en bovendien lekker gezond! Dit graan kun je altijd gebruiken in… Lees meer →
Zodra je gezonder en bewuster gaat eten, wordt het lastiger om ‘normaal’ naar producten te kijken terwijl je boodschappen aan het doen bent. ‘Dit is bewerkt, o en hier zijn… Lees meer →