Avocado’s kun je veel tegenkomen in mijn recepten. Niet zo gek, avocado’s zijn onwijs voedzaam en gezond. Toch staan ze (onterecht) bekend om de hoeveelheid vetten die deze fruitsoort bevat.… Lees meer →
Pompoenen zijn volop verkrijgbaar tijdens de herfst en in de winter. Ondanks dat ze bekend staan bij het feest Halloween, zijn ze de moeite waard om wat vaker op het… Lees meer →
Koolraap, ook wel bekend als vergeten groenten, wordt tegenwoordig niet meer veel gegeten. Best jammer, deze groente heeft namelijk wel veel te bieden qua smaak en voedingswaarde. Mede daarom speciaal… Lees meer →
Oké deze groente, lees spruiten, was niet mijn favoriet vroeger. Met tegenzin at ik er een paar op naar gelang mijn leeftijd. De smaak van spruitjes is niet zo geliefd… Lees meer →
Chocolade roept vaak negatieve gedachten op; het is vet, ongezond en dikmakend. Maar dat hangt af van de hoeveelheid cacao die de chocolade bevat. Want voor wie het nog niet… Lees meer →
Hennepzaad is een superfood met vele voordelen voor de gezondheid. Hennep heeft geen psychoactieve werking en is zeker een toegevoegde waarde aan elk voedingspatroon. In deze blog speciaal over hennepzaden… Lees meer →
Inca besjes worden net als de goji bessen steeds bekender dankzij (onder andere) de vele gezondheidsvoordelen. In deze blogpost een speciale ode aan deze superfood; de Inca bes. Maar wat zijn… Lees meer →
Pruimen zijn gelukkig weer volop verkrijgbaar! Deze vrucht is lekker, maar ook goed voor onze gezondheid. Want wist je dat pruimen veel gezonder zijn dan men eerst dacht? Mede daarom… Lees meer →
Een kikkererwt of garbonzo is een peulvrucht die oorspronkelijk uit Noord-Afrika komt. Kikkererwten hebben een vrij neutrale smaak, maar zijn wel erg voedzaam! In deze blog kun je lezen wat… Lees meer →
Tomaat; de o zo bekende groente die in heel veel recepten wordt verwerkt. En terecht! Tomaten zijn namelijk heel erg lekker en gezond. Je hebt ze in verschillende soorten en… Lees meer →