Superfood; hype of niet?!

Cacaonibs-en-bijenpollen

Superfoods komen steeds meer in opmars en steeds meer mensen eten ze. Is het eten van superfood een hype of hebben we hier echt baat bij? In deze blog kun je in het kort lezen wat deze voedingsmiddelen zijn. Ook kun je lezen hoe en waarom we steeds meer in aanraking komen met deze voedingsmiddelen. Tot slot kun je lezen of het consumeren van een superfood een hype is of niet.

 

 

Wat zijn superfoods?

In een andere blogpost over superfoods kan je lezen dat superfoods voedingsmiddelen zijn die meer dan twaalf positieve eigenschappen bevatten. Wat houden positieve eigenschappen in? Biochemische stoffen die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Denk hierbij aan vitamines, mineralen, antioxidanten, enzymen enzovoorts.

Anno 2013

Meer mensen worden bekend met superfoods en de voordelen. De maatschappij waarin we nu leven zorgt ervoor dat het gemakkelijk is om informatie op te zoeken. We komen en kunnen dus steeds meer in aanmerking komen met (de voordelen van) superfoods. Dankzij transport zijn superfoods makkelijk beschikbaar en hoeven we geen trektocht van een paar jaar te maken om van de voordelen van goji-bessen uit China te kunnen profiteren. Het is slechts een paar knoppen op de laptop en je hebt superfoods morgen in huis.

Waarom eten we vaker superfoods?

Niet alleen zorgen de ontwikkelingen van de communicatie en transport ervoor dat we meer bekend raken met superfoods. Superfoods bieden ons lichaam meer dan deze meeste groenten. Het voedsel wat we consumeren is vaak bewerkt, volgespoten met hormonen of besproeid met pesticiden. Ook de grond en het water zijn meer vervuild geraakt. De kwaliteit van producten gaat hierdoor achteruit wat gevolg heeft dat het eten wat we consumeren minder voedzaam is (dan we eigenlijk denken). Steeds meer mensen worden zich hiervan bewust.

Het besef

Vragen als: ‘Waarom heb ik toch zo weinig energie?’, ‘Hoe komt het dat ik zo weinig naar de wc ga?’ en nog vele andere vragen leiden ertoe dat mensen zich gaan afvragen hoé dat komt. En meestal valt dan pas het kwartje. Wij mensen hebben voedzaam voedsel nodig om de alledaagse dingen anno 2013 te kunnen doen. En dan komen we langzaam maar zeker tot het besef dat het voedsel wat we eten eigenlijk helemaal niet zo voedzaam is als we denken. Het voedselpatroon wordt (drastisch) aangepakt en superfoods bieden de oplossing om snel en makkelijk het voedingspatroon aan te vullen.

Zijn superfoods echt zo goed?

Ja! Superfoods bevatten veel meer voedingsstoffen dan de meeste voedingsmiddelen die we eten. Wil je meer weten over alle gezondheidsoordelen die ze te bieden hebben? Lees dan deze blog over superfoods!

Hype of niet?

Een hype is iets wat op korte termijn veel aandacht krijgt. Dankzij internet kunnen is de informatie over superfoods voor iedereen bereikbaar. Bovendien zijn ze steeds meer in handbereik. We hoeven slechts de producten online te bestellen. Meer mensen trekken aan de bel als ze vage klachten hebben wat de gezondheid betreft. Vaak wordt het voedingspatroon aangepast en superfoods bieden de ideale oplossing om elk voedselpatroon aan te vullen. Ik hoop dat het eten van deze voedingsmiddelen een trend wordt en iedereen de voordelen mag ervaren!

Tips & voordelen

  • Superfoods kan je kopen bij sommige groenteboeren, natuurvoedingswinkels en via het internet.
  • De volgende superfoods zijn al uitgelicht; goji-bessen, chia zaad en quinoa.
Deel & inspireer
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •