10x de lekkerste desserts met havermout

American-pancakes-dadelstroopHavermout is zo’n product wat je kunt verwerken in heel veel (gezonde) desserts. Het leuke van havermout is dat het gezonder is dan normale witte bloem. Zo bevat het vitamines B, mineralen en vezels. Daarom is het één van mijn favoriete product om mee te bakken. Weliswaar geeft het geen eindresultaat zoals normaal gesproken met witte bloem, maar het is wel een stuk voedzamer en gezonder. In deze blogs vind je daarom mijn 10 lekkerste desserts met havermout.

Nummer 1: Worteltaart

Eén van mijn favorieten: worteltaart. Natuurlijk gezoet met wortel en dadels. Dit een taart voor iedereen (zelfs voor kinderen).

Nummer 2: Luikse wafels

Wil je gezond en verantwoord snoepen of eens heel een lekker ontbijt voor iemand maken? Maak dan deze Luikse wafels

Nummer 3: Appeltaart(jes)

Deze heerlijke appeltaartjes zijn zo gemaakt, lekker voedzaam en ideaal als traktatie (voor je kind).

Nummer 4: Chocolade taartjes van zoete aardappel

Zoete aardappel kun je heel makkelijk verwerken in zoete gerechten. Het is zelfs héél erg lekker! Deze chocolade taartjes zijn om je vingers bij af te likken!

Nummer 5: American pancakes

Mmm, deze gezonde American pancakes zijn easy peasy om te maken maar o zo lekker. Bijvoorbeeld met warme appel, rozijnen en kaneel. Check hier het recept voor deze American pancakes.

Nummer 6: Brownies van bruine bonen

Bruine bonen zijn wel het laatste ingrediënt wat je zou verwachten in een brownie. Toch is dit onwijs lekker en je proeft niet eens dat er bonen in zitten. Ook kinderen vinden dit recept heerlijk. Bekijk hier mijn gezonde brownies met bruine bonen recept.

Nummer 7: Vegan tiramisu

Tiramisu is onwijs lekker, maar helaas wel een caloriebommetje. Maar de gezonde variant, namelijk deze vegan tiramisu, is zelfs voedzaam. Ja ja, het kan! En het is nog lekker ook!

Nummer 8: Cranberry taartjes

Mmm, als ik aan deze cranberry taartjes denk, krijg ik meteen weer zin om ze te maken. Deze taartjes zijn zoet, zuur en zout tegelijk. Yum! Ideaal als tussendoortje of ‘s avonds na het eten.

Nummer 9: Appelcake

Fruit is ideaal als natuurlijk zoetmiddel. Het maakt het deegbeslag vochtig, zoet en voedzaam tegelijk. Daarom verwerk ik graag fruit in cakes. Zie hier mijn appelcake

Nummer 10: Muffins van kiwi

Kiwi in muffins is verrassend lekker! Ook in dit recept wordt het fruit in het beslag verwerkt. Dit maakt deze kiwi muffins heerlijk zoet en fris. 

 

Wat is jouw favoriet?

Tips, feitjes & voordelen

 • Je kunt havermout malen in de keukenmachine. Na ongeveer 30 seconden heb je dan havermoutmeel. Dit kun je verwerken voor allerlei desserts. Het makkelijkste is om in 1 keer veel havermout te malen en in een voorraad pot te bewaren.
 • Havermout is van zichzelf niet glutenvrij. Dit zijn plantaardige eiwitten. Sommige mensen hebben een gluten allergie of andere eten liever ook geen gluten (zoals ik). Niet getreurd, je kunt ook glutenvrije havermout kopen. Dit is alleen wel een stukje prijziger.
 • Wil je weten waarom havermout zo gezond is? Lees dan hier mijn blog met onder andere alle gezondheidsvoordelen van havermout.

 

Deel & inspireer
 •  
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •