Vegetarische lasagne van knolselderij

Deze vegan lasagne van knolselderij is ontzettend lekker en makkelijk zelf te maken! Dit gerecht heb ik een tijdje geleden gemaakt, toen het seizoen van de knolselderij was. Deze knol heeft een specifieke smaak, maar die komt helemaal tot zijn recht in deze lasagne. Laat je verrassen door de super gezonde knolselderij!

Recept

Ingrediëntenlijst
  • ½ knolselderij
  • 1 tomaat
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • blikje tomatenblokjes
  • 75 gram witte bonen (liefst zelf gekookt)
  • olijfolie
  • italiaanse kruiden
  • verse basilicum
  • citroensap
  • nootmuskaat
  • zout en peper
Benodigdheden

mes + (stoom)pan + koekenpan + keukenmachine

Bereidingswijze
  1. Als je ongekookte bonen hebt moet je er rekening mee houden dat ze eerst 8 uur moeten weken en daarna twee uur moeten koken.
  2. Doe water in een stoompan en breng dit aan de kook.
  3. Doe de tomatenblokjes in een pannetje en breng dit op smaak met knoflook, italiaanse kruiden, zout, peper en verse basilicum.
  4. Snijd en was de prei en fruit dit samen met een ui op laag vuur. Breng het op smaak met zout en peper.
  5. Snijd ondertussen de knolselderij in plakken en stoom ze in 5 minuten gaar.
  6. Was en snijd de tomaat in plakjes.
  7. De bechamel saus maak je door de witte bonen, olijfolie, citroensap, nootmuskaat, zout en peper in een keukenmachine te doen zo’n1-2 minuten.
  8. Begin met de plakjes knolselderij, doe daarna de tomatensaus erover, leg er dan prei en ui bovenop en tot slot wat plakjes tomaat. Herhaal dit 3 keer. Voeg als laatste de bechamel saus toe.

Tips & voordelen

  • Knolselderij bevat de volgende vitamines; B1, B2, B6, B11, C & K.
  • Daarnaast bevat deze knol de volgende mineralen; natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink.
  • De poly-acetlenen hebben een antioxidante werking die vrije radicalen uitschakelen.
  • Je kunt hart- en vaatziekten voorkomen door knolselderij te eten. De vezels in deze groente voorkomen dat cholesterol zich hecht aan de bloedvaten.
  • Knolselderij stimuleert de werking van de nieren waardoor er meer gifstoffen uit het lichaam worden gehaald. Nierstenen kunnen ook makkelijker worden uitgeplast.
  • Vrouwen opgelet! Het eten van knolselderij zorgt voor een soepelere verloop van de menstruatie.
Deel & inspireer
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •