Vega pastasaus

Geen idee wat je moet koken? Maak dan eens deze simpele pastasaus. Het leuke van deze saus is dat het helemaal niet veel tijd kost. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine, verse ingrediënten en tien minuten. Dan heb jij binnen een handomdraai zelfgemaakte vega pastasaus. Lekker over quinoa, volkorenpasta of als basis voor lasagne! 

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 500 gram bospeentjes
  • 8 tomaten
  • 2 uien
  • verse basilicum
  • keltisch zout + peper
  • scheutje olijfolie/kokosolie

Optioneel: hete peper/oregano/knoflook/vis/vlees

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  2. Haal de schil van de uien en mix ze fijn in de keukenmachine. Fruit ze dan in de koekenpan.
  3. Schil en was de waspeentjes en mix ze ook fijn in de keukenmachine. Doe ze bij de ui.
  4. Was daarna de tomaten en mix ook deze fijn in de keukenmachine. Voeg het toe aan de waspeen + ui.
  5. Maak het op smaak met basilicum + zout & peper.

Tips & voordelen

  • Tomaten bevatten vitamine B11 en C en mineralen zoals kalium en fosfor. Bovendien bevat de tomaat het stofje lypoceen. Lycopeen is een krachtig antioxidant en zou bescherming kunnen bieden tegen allerlei ziekten. 
  • Wortels zijn lekker gezond. Ze bevatten namelijk erg veel mineralen en vezels. Bovendien zijn waspeentjes rijk aan vitamine B, C en met name vitamine A.Vitamine A zorgt ervoor dat je een mooie huid krijgt. Ook is vitamine A goed voor onze ogen. 
  • Basilicum gezond? En of! Basilicum bevat vitamines A en K en mineralen zoals kalium, mangaan, koper en magnesium. Daarnaast bevat het ook nog eens polyfenolen. Voeg de basilicum pas wel toe wanneer je de saus op je bord ligt. De smaak en voedingsstoffen blijven zo beter bewaard. 

 

Deel & inspireer!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •