Tofu met ronde rijst, sugersnaps en broccoli

Dit vegetarische en zelfs veganistische recept is heerlijk en super gezond. Het bevat allerlei vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten en dit maakt het nog lekkerder. Dit gerecht kost niet zoveel werk als het lijkt en is zeker de moeite waard om te proberen. Ben je nieuwsgierig hoe je het moet maken? Dit kun je hieronder lezen.

Recept

Ingrediëntenlijst
  • 150 gram bruine/ronde rijst
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 250 milliliter water
  • 250 gram biologische tofu
  • 75 gram sugarsnaps
  • 100 gram broccoli
  • 50 gram zilvervliesuitjes
  • 2 lente-uitjes
  • 40 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 20 gram verse gember
  • ¼ rode peper of 1 eetlepel sambal
  • geraspte kokos

Optioneel:

  • 3 eetlepels sojasaus (zonder suiker)
Benodigdheden

Mes + snijplank + vergiet + (wok)pan

Bereidingswijze
  1. Kook de bruine/ronde rijst ongeveer 45 minuten in een combinatie van kokosmelk en water. *Blijf ondertussen goed roeren anders koekt het aan.Voeg meer water nodig wanneer nodig is.
  2. Was en snijd de groenten. Laat in een pannetje water koken en blancheer de sugarsnaps en broccoli 3 minuten. Verhit ondertussen de kokosolie in een wokpan.
  3. Voeg de groenten toe in de wokpan en wok de groenten een paar minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de verse gember + rode peper + optioneel de sojasaus toe.
  4. Was en snijd de lente-ui. Snijd ook de tofu in kleine blokjes en voeg dit toe bij de groenten.
  5. Rooster de cashewnoten in een pan zonder olie op laag vuur. *Dit proces kun je ook overslaan als je geen geroosterde cashewnoten wilt.
  6. Je kunt eventueel geraspte kokos over de rijst strooien.

Eetsmakelijk!

Tips & gezondheidsvoordelen

  • Dit recept is voor twee personen.
  • In plaats van tofu kun je natuurlijk ook voor (biologische) kip of kalkoen kiezen.
  • Kokosolie heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Kokosolie draagt bij aan een betere verbranding van calorieën, is goed tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten en tot slot is kokosolie licht verteerbaar. Al deze voordelen maakt dat kokosolie een goede keuze is!
  • Bruine ronde rijst is een goede variant voor witte rijst. Deze rijst is namelijk niet bewerkt en bevat nog alle voedingsstoffen en vezels.
  • Gember is niet alleen smaakmaker, dit specerij heeft vele voordelen. Het bevat vitamines, mineralen, vezels, enzymen en antioxidanten. Gember kan helpen bij allerlei kwaaltjes. Zo verlicht het migraine, helpt het bij de bloedcirculatie en ontgifting van het lichaam en gember zorgt voor meer speekselaanmaak waardoor voedsel beter kan worden verteerd.

 

 

Deel & inspireer!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •