Spaghetti met boerenkool

Ondanks dat ik koken super leuk vind, heb ik ook wel eens dagen dat ik er écht geen zin in heb. Maar meestal wil ik dan toch iets eten wat wel voedzaam en gezond is. Daarom is deze spaghetti met boerenkool een ideaal gerecht! Binnen 15 minuten staat het op tafel en het zit boordevol vitamines, mineralen en vezels. Nieuwsgierig naar het recept? Lees hieronder hoe je het zelf kunt maken.

Recept spaghetti met boerenkool

Ingrediëntenlijst

  • 150 gram (glutenvrije) spaghetti
  • 200 gram boerenkool, voorgesneden
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 3 sjalotjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ citroenrasp
  • verse tijm
  • extra vierge olijfolie
  • Keltisch zout + peper

Optioneel: 50 gram amandelen + verse geitenkaas of Parmezaanse kaas

Benodigdheden

(koeken)pan + mes (optioneel: vijzel)

Bereidingswijze

  • Zet een grote pan met water op en breng het aan de kook. Kook de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Schil de knoflook + sjalotjes en snijd ze fijn. Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook + sjalot. Voeg de verse tijm toe (ongeveer 3 stengels).
  • Snijd de peper + zongedroogde tomaten in reepjes en voeg toe.
  • Voeg hierna de boerenkool toe. Bak de boerenkool gaar.
  • Rasp de schil van een citroen boven de boerenkool.
  • Giet de pasta af wanneer deze beetgaar is. Spoel af met koud water en voeg daarna de spaghetti bij de boerenkool.
  • Maak op smaak met peper + zout.
  • Optioneel: vijzel de amandelen fijn en strooi ze samen met wat verse geitenkaas over de spaghetti.

Bon appetit!

ingrediënten-spaghetti-met-boerenkool
verse-boerenkool spaghetti-met-boerenkool spaghetti-met-boerenkool spaghetti-met-boerenkool

Tips + feitjes + voordelen

  • Dit recept is voor twee personen. Wil je het bijvoorbeeld voor vier of zes personen maken? Ver(drie)dubbel dan het recept.
  • Boerenkool is een echte Nederlandse superfood! Het bevat namelijk onwijs veel vitamines en mineralen in grote hoeveelheden. Wist je dat boerenkool 95 milligram vitamine C bevat per 100 gram? Terwijl 75 milligram vitamine C de norm is om binnen te krijgen. Met 100 gram boerenkool kom je dus snel aan je Dagelijkse Hoeveelheid vitamine C. Maar daarnaast bevat het ook vitamine A + B en mineralen zoals ijzer en calcium. Boerenkool bevat ook meer calcium dan melk (bijna 100 milligram per 100 gram). Niet verkeerd he?!
  • Wil je vlees of vis toevoegen? Magere spekjes of ansjovis passen er goed bij en geven dit gerecht nog meer smaak.
  • Met dit gerecht kom je bijna aan één derde van je Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vezels. Dit is zo’n 30-40 gram per dag. En deze spaghetti met boerenkool bevat bijna 30% van de ADH vezels. Vezels zijn zo belangrijk voor het lichaam, omdat ze zorgen voor een goede darmflora en stoelgang. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je sneller verzadigd bent, wat dus betekent dat je eerder vol zit. 

 

 

 

Voedingswaarde + allergieën

Voedingswaarde spaghetti met boerenkoolCalorieënKoolhydratenEiwittenVettenVerzadigd vetVezelsNatrium
In gram4687914.68.61.68.51

 

Deel & inspireer!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •