Roze smoothie: Lekker van rode biet, perzik, aardbei en basilicum

Niets is zo lekker als je dag goed beginnen met een lekker ontbijt waardoor je de rest van de dag energie voor tien hebt. Dit is één van de redenen waarom ik niet genoeg van smoothies kan krijgen! Je kunt ze namelijk helemaal zelf naar je eigen smaak samenstellen.Vandaag is het een verrassende combinatie geworden van bieten, appel, perzik, aardbeien, dadels en basilicum. Ik vond deze roze smoothie zo lekker dat ik die graag met jullie wilde delen! 

Recept: Roze smoothie

Ingrediëntenlijst

  • 1 voorgekookte biet (liefst biologisch)
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 perzik
  • 5 aardbeien
  • 2 dadels, ontpit
  • handje basilicum

Optioneel: havermout/lijnzaad/chiazaad/goji-bessen/maca

Benodigdheden

Blender

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de perzik + appel en doe ze in blender.
  2. Was de aardbeien met kroontjes en verwijder deze na het wassen (anders gaat de smaak verloren). Doe de aardbeien bij de rest.
  3. Snijd de biet in stukjes en voeg erbij.
  4. Voeg de ontpitte dadels + basilicum + water toe. Blend totdat de smoothie romig is.

Enjoy!

Roze smoothie | Jouw FabriekRoze smoothie | Jouw fabriek

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • Dit recept is voor één persoon.
  • Maak wat extra en neem het overschot mee naar werk of school. Heb je meteen een lekkere snack!
  • Vind je dit ‘s ochtends te veel werk? Maak dan je smoothies ‘s avonds en zet ‘m goed afgedekt in de koelkast.
  • In plaats van rode biet zou je ook avocado of banaan gebruiken.
  • Perzik is weer volop te verkrijgen en is makkelijk te verwerken in smoothies. Wil je weten wat de gezondheidsvoordelen van een perzik zijn? Lees dan mijn blog over perzik.
  • Deze roze smoothie bevat bijna 8 gram vezels. Dat is ongeveer 33% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Wat heb je aan deze vezels? Ze zorgen voor een goede darmflora, een goede stoelgang en geven je langdurige energie.
Voedingswaarde roze smoothie Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten Verzadigd vet Vezels Zout
206 46.9 3.9 0.5 0 7.3 0.08
Deel