Heerlijke raw chocolade-kokos reep

Op zoek naar een makkelijk, lekker en gezond tussendoortje (zonder uren in de keuken te hoeven staan), heb ik deze heerlijke raw chocolade-kokos reep als ideale oplossing gevonden. Je hebt er namelijk niks voor nodig (geen keukenmachines, ovens, staafmixers of andere keukenhulpen). Nee, alleen alle ingrediënten, een kom en vijf minuten. Dit recept is het bewijs dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn en tegelijkertijd heel lekker kan zijn. Hier mijn recept!

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 100 gram havermout, glutenvrije
  • 4 eetlepels lijnzaad
  • 1 eetlepel chia zaad
  • 3 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 2 eetlepels agave siroop/ahorn siroop
  • 50 milliliter water
  • 25 gram kokosrasp

Benodigdheden

Kom + aluminiumfolie/bakpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de havermout + lijnzaad + chia zaad + rauwe cacao poeder + agave siroop + water in een kom en maak een bal.
  2. Leg het “deeg” op het aluminiumfolie/bakpapier en druk het deeg uit tot een dikte van 1 cm.
  3. Doe de kokosrasp over het deeg en snijd de plak in gelijke stukken.

 Enjoy!

Tips, feitjes & voordelen

  • Dit recept is voor 6 repen.
  • Bewaar de repen in de koelkast (maximaal een week).
  • Deze heerlijke reep zit vol vezels. Vezels zijn onverteerbare koolhydraten. Dat betekent dat het lichaam ze niet kan afbreken. Toch hebben ze een belangrijke functie! Vezels zorgen voor een goede darmflora, geven een verzadigend gevoel, voorkomen energiedipjes en tot slot verlagen ze het slechte cholesterol (LDL). Deze repen bevatten maar liefst 7.5 gram vezels! Dat is één vierde van de ADH. Drink er wel voldoende water bij zodat vezels hun werk beter kunnen doen.
  • Rauwe cacaopoeder zit vol flavonoïden. Deze antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen in het lichaam en gaan het verouderingsproces tegen. Een echte beautyfood dus!
  • Lees meer over alle gezondheidsvoordelen van havermout, lijnzaad en chiazaad!
Deel & inspireer!
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •