Radijsjes met een dip van tahin

Radijsjes zijn gelukkig weer volop in het seizoen. Deze heerlijke roodachtige groente zit boordevol vitamines en mineralen wat het nog lekkerder maakt. Samen met een sausje van tahini die zo te bereiden is kun je lekker, maar toch gezond snacken. Heerlijk om mee te nemen naar het strand of om ‘s avonds nog even wat te dippen.

Recept

Ingrediëntenlijst

  • bos radijs
  • 2 eetlepels tahini
  • 1 eetlepel (geroosterde) sesamzaadjes
  • keltisch zout

Benodigdheden

schaaltje + prikkers

Bereidingswijze

  1. Maak de radijsjes schoon en snijd het groen eraf.
  2. Rooster eventueel nog de sesamzaadjes, doe ze bij de tahini en voeg het keltisch zout toe.

Enjoy!

Tips & voordelen

  • Radijsjes zijn heel laag in calorieën (leuke bijzaak) maar bevatten toch veel vitamine B en C. Daarnaast zitten ze vol met mineralen zoals kalium, fosfor en magnesium. Wil je meer weten over deze groente? Lees dan over radijsjes!
  • Tahin, wat gemaakt wordt van sesamzaadjes, is lekker gezond! Sesamzaadjes zitten namelijk vol met allerlei mineralen die het lichaam hard nodig heeft!
  • Keltisch zout is een verantwoorde vervanger van gewoon keukenzout. Te veel keukenzout kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor het lichaam. Lees meer over te veel zout en de gevolgen ervan.
Deel & inspireer!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •