Pas geleden wilde ik een soort van salade niçoise maken, maar deze is alleen iets anders uitgepakt dan ik dacht. Ik vond de salade zo lekker dat ik het recept… Lees meer →
Nou, daar is dan ein-de-lijk – mijn zelfgemaakte falafel recept! Eén van mijn favoriete recepten. Ik ben namelijk dol op de Arabische keuken. De ingrediënten, kruiden en smaakcombinaties… En het… Lees meer →
Kant-en-klare bami goreng staat binnen 7,5 minuten op tafel. Ideaal zou je denken! Je hoeft niks niet te snijden en je hebt geen afwas. Maar wat je dan binnenkrijgt zijn… Lees meer →
Eerlijk toegegeven, ik stond er nooit echt bij stil dat groenten buiten het seizoen veel minder goed zijn voor het milieu dan seizoensgroenten. Dus de laatste tijd probeer ik hier… Lees meer →
Havermoutpap. Je houdt er van of niet. Ik hoor bij de categorie: ik-houd-er-wel-van. Vooral als ik ‘m lekker “beleg” met voedzame smaakmakers. Dit bekende recept van havermoutpap met banaan kan… Lees meer →
Al een tijd probeer ik vaker te kiezen voor groente & fruit die in het seizoen zijn (om zo mijn steentje bij te dragen aan het milieu). Eigenlijk is er… Lees meer →
Pompoenen zijn typische wintergroente waarmee je allerlei lekker recepten kunt maken. Zo maakte ik er een pompoenstamppot met boerenkool van. Super simpel, lekker én heel erg voedzaam. Deze stamppot is… Lees meer →
Deze bietensalade is absoluut mijn favoriet! Waarom? Omdat ‘ie zo op tafel staat (binnen 5 minuten), erg voedzaam is (lees rechtsonder waarom) én vanwege de heerlijke smaak. Deze salade eet… Lees meer →
Nooit gedacht dat ik vrijwillig spruitjessoep zou maken én het nog lekker zou vinden ook, haha. Ik heb leuke herinneringen aan spruitjes. Met name dan hoe je er zo min… Lees meer →
Als ik nieuwe recepten uit probeer en namaak (niet dat ik dat kan, want ik ben nogal eigenwijs), dan zijn het toch wel die van Jamie Oliver. Hij kookt met… Lees meer →