De lekkerste gezonde muesli; suikervrij, lactosevrij en glutenvrij!

Muesli uit de supermarkt is vaak vol met suiker en boter. Zo verantwoord is die muesli dus niet meer. Daarom vond ik het tijd worden om mijn favoriete muesli recept met jullie te delen. Deze muesli is net iets anders dan uit de winkel. Het zijn pure producten, zonder aan elkaar gekleefd door suiker of boter/olie. Zo vind ik het muesli het lekkerst! Benieuwd geworden naar het recept? Lees dan snel verder.

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 350 gram havermout
  • 150 gram quinoa vlokken
  • 150 gram amaranth vlokken
  • 100 gram hennepzaad
  • 100 gram lijnzaad
  • 100 gram goji bessen
  • 50 gram cacao nibs

Benodigdheden

(weck)Pot

Bereidingswijze

  1. Weeg alle producten af en doe ze in een kom. Roer het geheel.
  2. Doe de muesli in een leuke voorraad pot!

Tips & voordelen

  • Ik houd van pure onbewerkte producten, maar je kunt er ook voor kiezen om de havermout, quinoa en amaranth eerst te roosteren in de pan. Hierdoor krijgen ze een krokante smaak.
  • Je kunt deze muesli over de (geiten)yoghurt strooien, maar het is ook lekker om amandelmelk te verwarmen in een pannetje en het daarna over de muesli te gieten.
  • Lees in mijn andere blogs alles over havermout, quinoa, goji bessen, lijnzaad of cacao.
Deel & inspireer!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •