Maissoep met kokos & koriander

Ben je een mais liefhebber net als ik? Dan kan ik dit recept zeker aanraden! Deze simpele maissoep zet je namelijk binnen een mum van tijd op tafel en is su-per lekker! Bekijk hieronder mijn recept.

Recept | Maissoep met kokos & koriander

Ingrediëntenlijst

  • Ui | 1 grote
  • Knoflook | 2 teentjes
  • Mais, voorgekookt | 2 grote glazen potjes
  • Koriander, gemalen | 1 theelepel
  • Kurkuma, gemalen | 1 theelepel
  • Kerriepoeder | 1 theelepel
  • Water | 500 milliliter
  • Kokosmelk | 1 klein pakje (200 milliliter)
  • Peper | naar smaak
  • Zout | naar smaak
  • Koriander, vers | naar smaak

Benodigdheden

Knoflookpers + pan + vergiet + blender + soeplepel

Bereidingswijze

  1. Schil + snipper de ui fijn. Schil + pers de knoflook fijn.
  2. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui + knoflook zo’n 3 minuten op laag vuur.
  3. Voeg vervolgens de koriander + kurkuma + kerriepoeder toe. Bak de kruiden even mee.
  4. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Voeg daarna de mais toe.
  5. Voeg vervolgens meteen het water + kokosmelk toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep zo’n 15 minuten pruttelen op middellaag vuur.
  6. Mix in een blender tot een romige soep. Breng eventueel op smaak met peper + zout. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog extra water toe.
  7. Serveer de maissoep met verse koriander en wat chili vlokken voor meer pit.

Enjoy!

Jouw-Fabriek-Maissoep

Jouw-Fabriek-Maissoep

Jouw-Fabriek-Maissoep

Jouw-Fabriek-Maissoep

Voedingswaarden

CalorieënVettenWaarvan verzadigdKoolhydratenEiwittenVezelsZout
1728,86,517,13,93,80,35

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • Voor deze soep gebruikte ik voorgekookte mais uit glas. Je kunt ook verse mais gebruiken
  • Erg lekker bij deze soep is gerookte-paprikapoeder-roomboter. Prak een theelepel gerookte paprikapoeder door de roomboter en serveer deze maissoep met een sneetje volkoren stokbrood.
  • Niet iedereen is weg van koriander… De zeepachtige smaak heeft koriander te danken aan het stofje ‘sopanine’ wat koriander zijn typische smaak geeft. Naast deze bijzondere smaak is koriander ook een heel voedzaam kruid. Zo is verse koriander rijk is aan calcium, ijzer en vitamine B1. Wist je dat koriander meer dan 10 keer de hoeveelheid calcium per 100 gram bevat dan melk? Voor de liefhebbers – strooi er dus lekker wat koriander overheen!
  • Kurkuma wordt gemaakt van de geelwortel en is een broertje van gember. Kurkuma heeft allerlei gezondheidsvoordelen zoals het tegen gaan van ontstekingen, met dank aan de stof curcumine. Eet kurkuma samen met zwarte peper waardoor deze stof beter wordt opgenomen.
Deel & inspireer!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •