Hazelnootpasta; zelfgemaakt en vegan

Ik heb vroeger nooit hazelnootpasta gegeten. Waarom weet ik niet precies, maar ik vond dat gewoon niet zo lekker. Totdat ik een paar jaar geleden voor het eerst Nutella op mijn brood smeerde. Ik was verkocht, heerlijk! En het liefst meer Nutella dan brood. Sinds ik veel gezonder eet vond ik het toch altijd jammer dat ik geen Nutella meer kon eten. Daar heb ik verandering in gebracht met deze heerlijke zelfgemaakte hazelnootpasta. De smaak is iets anders, maar dan komt omdat het gemaakt is van pure ingrediënten. Ik ben blij dat Nutella ook voedzaam kan zijn!

[two_third]

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 200 gram hazelnoten
  • 10 dadels, geweld en ontpit
  • 5 eetlepels cacao poeder
  • 125 milliliter amandelmelk
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Laat de hazelnoten ten minste zes uur of ‘s nachts weken. Hierdoor worden ze zachter en kun je ze beter malen.
  2. Voeg de cacoapoeder + amandelmelk + dadels + kokosbloesemsuiker toe. En mix het geheel 5-10 minuten in een keukenmachine.

Enjoy!

[/two_third]

Tips & voordelen

  • Je kunt eventueel ook banaan toevoegen. Hier wordt de hazelnotenpasta romiger van.
  • Wist je dat hazelnoten lekker voedzaam zijn? Hazelnoten bevatten namelijk vitamine B, C en voornamelijk E. Daarnaast bevatten ze veel mineralen zoals kalium, calcium en magnesium. Over de hoeveelheid vetten in hazelnoten hoef je je geen zorgen te maken. Dat zijn namelijk de gezonde vetten die we juist nodig hebben om hart- en vaatziekten te voorkomen. En alsof dat nog niet genoeg is bevatten hazelnoten ook vezels
  • Ik heb kokosbloesemsuiker gebruikt. Dit natuurlijke suiker wordt natuurlijk geproduceerd en is daarom voedzaam gebleven. Ook heeft kokosbloesemsuiker een lage glychemische index.
Deel & inspireer
  •  
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •