Havermoutpap met banaan, pindakaas & cacao

Havermoutpap. Je houdt er van of niet. Ik hoor bij de categorie: ik-houd-er-wel-van. Vooral als ik ‘m lekker “beleg” met voedzame smaakmakers. Dit bekende recept van havermoutpap met banaan kan dus natuurlijk niet ontbreken op mijn blog, omdat:
1. De pap ontzettend voedzaam is (rechts lees je waarom)
2. Het binnen een paar minuten op tafel staat
3. Het verzadigt waardoor je lekker lang vol zit
4. Gewoon héél lekker is!
Dus wil je dit recept zelf eens maken? Hieronder vind je mijn versie!

Recept | Havermoutpap met banaan

Aantal | 2 personen

Ingrediënten

  • Havermout, glutenvrij | 80 gram
  • Amandeldrink, ongezoet | 300 milliliter
  • Banaan | 1 kleine
  • Cacao | 1 eetlepel
  • Pindakaas, 100% pinda’s | 2 kleine eetlepels
  • Ahornsiroop | 1 eetlepel

Optioneel

  • Eiwitpoeder, vanille | 1 eetlepel

Benodigdheden

Pan + schaaltjes

Bereidingswijze

  1. Kook de havermout in een steelpannetje samen met de amandeldrink zachtjes gaar.
  2. Pel + snijd de banaan in dunne plakjes.
  3. Verdeel de gekookte havermout over 2 schaaltjes. Leg de plakjes op de havermout. Verdeel de cacao + pindakaas + ahornsiroop over de schaaltjes.

Eetsmakelijk!

Jouw-Fabriek-Gezonde-Havermoutpap-Banaan-Pindakaas

Jouw-Fabriek-Gezonde-Havermoutpap-Banaan-Pindakaas

Jouw-Fabriek-Gezonde-Havermoutpap-Banaan-Pindakaas

Voedingswaarden

CalorieënVettenWaarvan verzadigdKoolhydratenEiwittenVezelsZout
34212,82,342,210,76,70,21

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • Dit recept voor gezonde havermoutpap met banaan is voor 2 personen. Je kunt het recept ook halveren of verdubbelen.
  • Dit gezonde ontbijt is zo goed voor je omdat het veel mineralen bevat zoals kalium, calcium en magnesium. Deze stoffen worden gebruikt voor een goede spierwerking (en opbouw), voorzien ons van energie en zorgen voor een goede hormoonstofwisseling
  • Pindakaas gemaakt van 100% pinda’s bevat geen toegevoegde stoffen zoals suiker of olie, daarom heeft deze variant de voorkeur. Vraag je je af waar die olie nou vandaan komt? Gewoon – uit de pinda’s! Ze bestaan namelijk voor meer dan 50% uit vet. En dit vet komt vrij tijdens het malingsproces. In het lichaam wordt vet gebruikt om de cellen van een beschermingslaagje te voorzien, als energie of voor de aanmaak van hormonen. En wist je dat pindakaas ook goed voor de huid is? Dit komt omdat het veel vitamine B3 bevat.
  • Dit ontbijt voorziet je al van 25% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vezels per dag (voor vrouwen is het advies zo’n 30-40 gram per dag). Vezels zijn plantaardige stoffen die het lichaam niet kan verteren. Toch hebben ze een belangrijke functie omdat ze bacteriën voorzien van voedsel. Ook nemen ze water op waardoor ze uitzetten en de darmen schoon “spoelen”. Het resultaat? Een vlotte stoelgang!
Deel & inspireer!
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •