Groene tapenade

Verse tapenades zijn nog lekkerder op een zwoele zomerse dag! Een tapenade kun je makkelijk zelf maken en is vele malen lekkerder dan uit de winkel. Binnen vijf minuten serveer jij deze groene tapenade.

Recept

Ingrediëntenlijst
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 200 gram groene olijven
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Eventueel zout en peper
Benodigdheden

Keukenmachine

Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine.
  2. Mix dit geheel 2-3 minuten.

Tips & voordelen

  • Kappertjes bevatten de flavonoïde quercetine. Dit is de meest voorkomende flavonoïde in de natuur. Dit natuurlijke antioxidant verlaagt het cholesterolgehalte en is goed tegen allergische reacties omdat het de aanmaak en afgifte van histamine afremt.
  • Knoflook is super gezond en bevat vele gezondheidsvoordelen. Zo is knoflook goed bij maag en darmklachten, heeft het een goede invloed op het cholesterolgehalte en de bloeddruk, het doodt bacteriën die infecties veroorzaken en heeft het een verlichtend effect bij verstopte luchtwegen en vastzittende hoest. Deze smaakmaker is een echte toevoeging voor je voedingspatroon!

 

 

Deel & inspireer!
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •