Gezonde tortilla’s; glutenvrij + vegan

Wraps/tortilla’s/burrito’s… Het zijn eigenlijk allemaal tortilla’s, maar het ligt er maar net aan hoe je een tortilla eet. Vul je hem eerst, eet je hem “open”, wat leg je er op? Het leuke aan tortilla’s is dat je oneindig kunt variëren! Daarom werd het de hoogste tijd om zelf maar eens gezonde tortilla’s te maken. En hier is het resultaat! Met slechts 4 ingrediënten kun je binnen no-time jouw favoriete tortilla maken. 

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 400 gram kikkererwtenmeel
  • 125 milliliter water
  • 1 eetlepel olijfolie, extra vierge
  • snufje Keltisch zout
  • olijfolie om de tortilla’s in te bakken
  • 40 gram boekweitmeel (nodig om de deegballetjes mee uit te rollen)

Benodigdheden

Kom + koekenpan (+ deegroller)

Bereidingswijze

  1. Doe de kikkererwten + water + Keltisch zout in een kom. Voeg als laatste de olijfolie toe. Maak er een bal van.
  2. Verdeel het deeg in gelijke, ronde balletjes. Strooi boekweitmeel op een houten plank of het aanrecht (dit voorkomt plakken van het deeg). Rol deze balletjes plat met de hand of deegroller
  3. Verhit een klein beetje olijfolie in de pan en bak de tortilla’s goudbruin.

Hoe eet jij graag tortilla’s Laat het weten in een comment!

Tips, feitjes & voordelen

  • Dit recept is voor 8 tortilla’s.
  • Deze tortilla’s zijn iets minder elastisch dan fabrieksmatige wraps. Dat komt omdat kikkererwten geen gluten bevatten en tarwe(bloem) wel. Gluten zijn plantaardige eiwitten die juist zorgen voor elasticiteit. 
  • Kikkererwten zijn peulvruchten die ontzettend voedzaam zijn. Zo bevatten kikkererwten vitamine B, C, mineralen en vezels. Vezels zijn onverteerbare koolhydraten die het lichaam niet kan afbreken. Ze werken eigenlijk als smeerolie voor het lichaam. Ze bevorderen de stoelgang, zorgen voor een verzadigend gevoel en zorgen voor minder dipjes in je energielevel.
Deel & inspireer!
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •