Gezonde bami goreng

Kant-en-klare bami goreng staat binnen 7,5 minuten op tafel. Ideaal zou je denken! Je hoeft niks niet te snijden en je hebt geen afwas. Maar wat je dan binnenkrijgt zijn vooral ingrediënten zonder voedingsstoffen. Zie het als benzine van slechte kwaliteit. De auto gaat wel vooruit, maar (na een tijdje) wel stribbelend. Bami goreng zelf klaarmaken kost je misschien 7,5 minuut extra, máár dan heb je wel top kwaliteit benzine. Met 7 ingrediënten staat deze simpele gezonde bami goreng zo op tafel.

Recept | Gezonde bami goreng

Aantal: 4 personen

Ingrediëntenlijst

  • Thaise noedels (zilvervliesrijst) | 1 pakje
  • Prei | 4 stuks (1 kilo)
  • Kokosolie | 2 eetlepels
  • Ei | 4 stuks
  • (Plantaardige) melk | 50 milliliter
  • Peper + zout | naar smaak
  • Rode peper | 1 stuks
  • Taugé | 200 gram

Optioneel

Lekker met

Benodigdheden

Pan + vergiet + koekenpan (2)

Bereidingswijze

  1. Maak de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking. Spoel met koud water in een vergiet af.
  2. Snijd + was de prei. Verwarm 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan. Bak de prei op middelhoog vuur gaar.
  3. Verwarm 1 eetlepel kokosolie in een andere koekenpan. Kluts ondertussen de eieren. Schenk er (plantaardige) melk bij. Maak op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de pan. Leg er een deksel op en laat het eimengsel op laag vuur stollen. Snijd het ei zoals gewenst.
  4. Snijd de rode peper in dunne reepjes.
  5. Voeg de noedels + prei + taugé + rode peper + ei bij elkaar.

Bon appetit!

 

Gezonde-bami-goreng

Gezonde-bami-goreng

Gezonde-bami-goreng

Gezonde-bami-goreng

 

Voedingswaarden

CalorieënVettenWaarvan verzadigdKoolhydratenEiwittenVezelsZout
36010,34,848,615,19,30,29

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • Geen zin om groente te snijden? Koop dan een kant-en-klare bami groentepakket. Dat is alsnog beter dan de hele kant-en-klaar versie!
  • Een kant-en-klare portie bami goreng bevat 1 gram vezel. Dat is zo’n 3,3% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Met een zelfgemaakte portie gezonde bami goreng krijg je 30% vezels binnen (10 keer (!) méér dus). Waarom zijn die vezels zo belangrijk? Bij de vertering nemen vezels vocht op waardoor je sneller vol zit en zo verminderen ze schommeling in je bloedsuikerspiegel waardoor je minder last heb van energiedipjes. Vervolgens zorgen ze ook nog eens voor een goede stoelgang
  • Een portie bami levert je mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, selenium en zink. Een goede weerstand, lekker veel energie en bescherming tegen schadelijke stoffen in het lichaam hebben we te danken aan deze stoffen.
  • Ook vitamine B is goed vertegenwoordigd in dit gerecht (dankzij prei). Bijvoorbeeld vitamine B6, een vitamine die allerlei processen ondersteunt zoals de weerstand, de spijsvertering en de energievoorziening
  • Wist je dat taugé afkomstig is van de mungboon? Deze kiem geeft niet alleen een knapperige smaak aan dit gerecht, het levert ook voedingsstoffen zoals vitamine B11, vitamine C en wat kalium. Die laatste stof zorgt in het lichaam voor een normale bloeddruk en het goed functioneren van ons lichaam
Deel & inspireer!
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •