Gevulde dadels als snack

Gevulde dadels zijn perfect als snack. Ze zijn lekker (zoet) en ook héél gezond. Dadels kun je op zich puur eten als snack, maar vanwege de hoge glycemische index zorgen ze voor een snelle stijging in de bloedsuikerspiegel. Het is nog beter om ze te combineren met eiwitten of vetten zodat de glycemische index daalt. Je vindt hieronder twee recepten. Het eerste is een veganistisch recept. Zo heb ik amandelpasta als vulling gebruikt. Het twee recept is met walnoten, geitenkaas en basilicum. Niet veganistisch, maar wel net zo lekker. Yum!

Recept

Ingrediëntenlijst

Dadels met amandelpasta (3)

  • verse dadels
  • 3 theelepels amandelpasta (horizon)
  • 6 amandelen

Dadels met geitenkaas, walnoten en basilicum (3)

  • verse dadels
  • verse geitenkaas
  • 3/6 walnoten
  • 3 blaadjes basilicum

Benodigdheden

theelepel

Bereidingswijze

  1. Dadels met amandel: Snijd de dadel net niet door midden, verwijder de pit en doe 1 theelepel amandelpasta in de dadel. Doe de amandelen erin en zet ze eventueel in de koelkast of vriezer voor gebruik.
  2. Dadels met geitenkaas: Snijd de dadel net niet door midden, verwijder de pit en doe 1 theelepel geitenkaas in de dadel. Doe de walnoten en basilicum er bij.

Tips & voordelen

  • Dadels zijn erg gezond! Ze bevatten vitamine B, C, mineralen en vezels. Ben je bang dat dadels veel calorieën bevatten? Dit valt reuze mee met zo’n 21 calorieën per verse dadel. Dit maakt het absoluut een makkelijk, gezond en snel tussendoortje!
  • Noten vet? Ja, maar wel vol met gezonde vetten die we hard nodig hebben. Verder zitten noten vol met vitamines en mineralen.
Deel & inspireer!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •