Eerlijk toegegeven, ik stond er nooit echt bij stil dat groenten buiten het seizoen veel minder goed zijn voor het milieu dan seizoensgroenten. Dus de laatste tijd probeer ik hier… Lees meer →
Al een tijd probeer ik vaker te kiezen voor groente & fruit die in het seizoen zijn (om zo mijn steentje bij te dragen aan het milieu). Eigenlijk is er… Lees meer →
Pompoenen zijn typische wintergroente waarmee je allerlei lekker recepten kunt maken. Zo maakte ik er een pompoenstamppot met boerenkool van. Super simpel, lekker én heel erg voedzaam. Deze stamppot is… Lees meer →
Deze bietensalade is absoluut mijn favoriet! Waarom? Omdat ‘ie zo op tafel staat (binnen 5 minuten), erg voedzaam is (lees rechtsonder waarom) én vanwege de heerlijke smaak. Deze salade eet… Lees meer →
Nooit gedacht dat ik vrijwillig spruitjessoep zou maken én het nog lekker zou vinden ook, haha. Ik heb leuke herinneringen aan spruitjes. Met name dan hoe je er zo min… Lees meer →
Als ik nieuwe recepten uit probeer en namaak (niet dat ik dat kan, want ik ben nogal eigenwijs), dan zijn het toch wel die van Jamie Oliver. Hij kookt met… Lees meer →
Peulvruchten zoals bonen, kikkererwten en linzen zijn eiwitrijke vruchten die ontzettend veelzijdig zijn in de keuken. Je kunt ze makkelijk veel smaak geven, zijn daarnaast heel voedzaam (lees rechtsonder waarom)… Lees meer →
Ik was meteen fan toen ik de eerste keer zoete aardappel proefde. We maken deze groente dan ook erg vaak klaar – bijvoorbeeld verwerkt in zoetigheid (chocolade taartjes) of als… Lees meer →
Mijn zus kookt graag recepten uit het Midden-Oosten en haar Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn de lekkerste! Daarom staat dit gerecht ook steeds vaker bij ons op tafel. Ik heb… Lees meer →
Sinds ik gierst heb ontdekt, staat deze (glutenvrije) graankorrel vaak bij mij op het menu. Dat komt omdat gierst makkelijk te bereiden is en een neutrale smaak heeft (vergelijkbaar met… Lees meer →