Couscous salade met feta, pistachenoten, abrikozen en munt

Couscous salade met feta, pistachenoten, abrikozen en munt: hét recept van mijn zus. Een recept dat je váker wilt maken. Dat komt omdat de salade makkelijk en snel te maken is en vooral heel erg lekker is! Extra tip: maak een portie extra en neem de salade mee als lunch. Het recept vind je hieronder!

Recept | Couscous salade met feta & pistachenoten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • Spelt couscous | 300 gram
  • Komkommer | 1 grote
  • Abrikozen, ongeweld | 125 gram
  • Lente ui | 3 stuks
  • Pistachenoten ongezouten | 35 gram
  • Munt |15 gram
  • Koriander | 15 gram
  • Citroen | 1
  • Feta | 100 gram
  • Olijfolie extra vierge | 25 milliliter
  • Peper | naar smaak
  • Zout (eventueel) | naar smaak

Optioneel: kikkererwten of kip

Benodigdheden

Pan + schaaltje + vijzel + rasp + grote kom/schaal

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous zoals staat aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen. Doe de gare couscous vervolgens in een grote kom of schaal.
  2. Wel de abrikozen in een schaaltje met lauwwarm water.
  3. Verwijder de steelaanzet van de komkommer. Snijd hem eerst horizontaal doormidden, vervolgens verticaal zodat je vier stukken hebt. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Deze gebruik je niet in het recept. Snijd de stukken verticaal en vervolgens in kleine blokjes.
  4. Snijd de lente ui in dunne ringen. Pel de pistachenoten en vijzel ze iets fijn.
  5. Snijd de koriander en munt fijn. Snijd de abrikozen in kleine blokjes.
  6. Voeg de abrikozen + komkommer + lente ui + pistachenoten + koriander + munt toe aan de couscous.
  7. Boen de citroen goed schoon onder lauwwarm water en rasp de gele schil van de hele citroen over de couscous salade. Pers daarna het sap erover.
  8. Verkruimel de feta over de salade en schenk wat olijfolie extra vierge over de salade. Maak op smaak met peper en eventueel zout.

Eetsmakelijk!

couscous salade | Jouw fabriekcouscous salade | Jouw fabriekcouscous salade | Jouw fabriek

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • Voor degene die liever geen gluten eten of intolerant is, quinoa is een goede vervanger van couscous.
  • Tip: Ook lekker met Turks brood en een yoghurtsausje.
  • Houd je niet van feta? Kies dan voor witte kaas.
  • Waarom ik heb gekozen voor spelt couscous? Deze variant is een stuk voedzamer dan gewone couscous. Dat komt omdat de gewone couscous “gestript” is van zijn voedingsstoffen en spelt couscous niet. Deze bevat nog lekker veel vezels, eiwitten en vitamines en mineralen. De vitamines in spelt (B1 en B5) spelen een belangrijke rol in de energievoorziening. Verder zorgen de vezels voor een verzadigend gevoel en geven langdurige energie. Alleen maar voordelen dus!
  • Pistachenoten zijn, zoals misschien wel bekend, calorierijk. Maar de voedingswaarde is ook enorm hoog, dat komt omdat ze rijk zijn aan kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink. Deze mineralen zorgen voor een goede weerstand, energie en voor een mooie huid en glanzend haar
Couscous saladeCalorieënKoolhydratenEiwittenVettenVerzadigd vetVezelsZout
55573.73418.55.611.20.69
Deel & inspireer!
  • 99
  •  
  •  
  •  
  •