Chocolade truffels; lekker & gezond!

Sinds ik er achter ben gekomen dat chocolade (met name rauwe cacao poeder dan) gezond is, kan mijn geluk niet op. Ik eet elke dag chocola, in alle vormen die je kunt bedenken. En dit keer is het tijd geworden voor mijn chocolade truffels! Normaal gezien zijn truffels niet heel erg gezond, maar wanneer je deze zelf maakt kun je ze zonder schuldgevoel opeten. Het makkelijke recept, die kun je hieronder vinden!

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 300 gram chocolade, 72-86% (ik heb green & blacks organic gebruikt)
  • 7 eetlepels amandelmelk
  • 50 gram cacaopoeder

Benodigdheden

Pan + (hittebestendige) kom + mixer + zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd de chocolade in kleine stukjes en doe het in de kom.
  2. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een pan. Neem de pan van het vuur wanneer het water heet is. Zet de kom in de pan met heet water.
  3. Roer de chocolade totdat het gesmolten is.
  4. Voeg de amandelmelk toe en roer het geheel. Laat het mengsel afkoelen.
  5. Zet de chocolade ongeveer een uur in de koelkast en laat ze opstijven.
  6. Maak van de chocolade kleine bolletjes en rol ze in gezeefde cacaopoeder.

Geniet!

Tips & voordelen

  • In plaats van de truffels door cacao te rollen, kun je ook fijn geschaafde chocolade gebruiken.
  • Rauwe cacao poeder bevat ontzettend veel antioxidanten. Biologische cacao poeder bevat zelfs de meeste hoeveelheid antioxidanten die je kunt vinden in de natuur. Maar waarom zijn antioxidanten goed voor ons? We worden dagelijks blootgesteld aan stress, chemicaliën, bestrijdingsmiddelen enzovoorts. Dit veroorzaakt vrije radicalen in het lichaam die het verouderingsproces versnellen. Maar juist antioxidanten “vangen” vrije radicalen waardoor ze onschadelijk worden gemaakt. Zo gaan ze het verouderingsproces juist tegen. Meer weten? Lees dan mijn blogs over antioxidanten en vrije radicalen
Deel & inspireer
  •  
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •