Chia pudding; makkelijk, erg lekker én gezond!

Chia pudding is super makkelijk zelf te maken! Een ideaal gerecht voor mensen die geen zin én geen tijd hebben om ‘s ochtends uitgebreid te gaan kokkerellen. Toch kun je chia pudding zo lekker maken als je zelf wilt en is de variatie eindeloos! Bovendien is chia zaad erg voedzaam. Benieuwd geworden naar het basis recept? Hieronder kun je het lezen!

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 100 milliliter amandelmelk
  • 100 ml water
  • 20 gram chiazaad

Optioneel: kaneel/cacaopoeder/vanille(-extract)/kokosrasp/noten/vers fruit

Benodigdheden

beker/kom

Bereidingswijze

  1. Voeg de chiazaad en de amandelmelk samen in een kom of beker.
  2. Roer het geheel. Laat de zaden 1-2 uur in de koelkast staan.
  3. Maak het op smaak met bijvoorbeeld noten en vers fruit!

Enjoy!

Tips & voordelen

  • Mocht je allergisch zijn voor noten dan kun je natuurlijk een ander soort melk kiezen.
  • Chiazaad hoort in het rijtje thuis van superfoods. En dat is niet voor niets, dit zaad is namelijk erg voedzaam. Chiazaad is rijk aan mineralen zoals magnesium, calcium, selenium, ijzer en kalium. Bovendien bevat het veel omega 3-vet zuren die ons lichaam hard nodig heeft! Tot slot is chiazaad rijk aan vezels. Vezels zorgen voor een goede darmflora en kunnen helpen bij het afvallen. Wil je meer weten? Lees dan mijn blog over het superfood; chiazaad.
  • Je kunt chia pudding ook als snack meenemen naar werk of school. Het is makkelijk voor te bereiden, mee te nemen en op te eten. Je hebt alleen een lepel nodig!
Deel & inspireer!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •