Bietensalade | Gezond + snel + lekker!

Deze bietensalade is absoluut mijn favoriet! Waarom? Omdat ‘ie zo op tafel staat (binnen 5 minuten), erg voedzaam is (lees rechtsonder waarom) én vanwege de heerlijke smaak. Deze salade eet ik zelf bijna iedere week, als lunch of om mee te nemen naar werk. Benieuwd naar het recept? Zo maak je de salade!

Recept | Bietensalade met appel & pompoenpitten

Aantal: 2 personen

Ingrediëntenlijst

  • Pompoenpitten | 20 gram
  • Kapucijners (uit glas) | 120 gram
  • Appel, met schil | 1 stuks
  • Rode biet, gekookt | 500 gram
  • Rucola | 50 gram
  • Feta | 60 gram
  • Peper | naar smaak

Optioneel

  • Rozemarijn, vers | takje (fijn gesneden)
  • Olijfolie, extra vierge | 1 eetlepel

Benodigdheden

Pan + vergiet

Bereidingswijze

  1. Rooster de pompoenpitten in een pan op middelhoog vuur. Zodra ze poffen zijn ze goed.
  2. Spoel de kapucijners af met koud water in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  4. Verwijder eventueel het kontje van de rode biet en snijd in kleine stukjes.
  5. Leg de rucola op een bord. Voeg de kapucijners + rode biet + appel + pompoenpitten toe. Verkruimel de feta eroverheen.
  6. Maak op smaak met peper.

Bon appetit!

bietensalade

rode-bieten-salade

bietensalade

bietensalade

Voedingswaarden

Calorieën Vetten Waarvan verzadigd Koolhydraten Eiwitten Vezels Zout
322 11,5 4,9 30,7 16,8 14,1 1,7

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • Handig! Maak een extra portie zodat je de volgende dag een makkelijke lunch hebt. Bewaar de salade in de koelkast.
  • Wil je er een maaltijdsalade van maken? Kook er dan couscous, gierst of quinoa bij.
  • Ik ben fan pompoenpitten en voeg ze daarom graag toe aan maaltijden. Niet alleen zijn ze heel lekker, ze zitten ook nog eens bomvol goede voedingstoffen. Pompoenpitten zitten vol onverzadigde vetten die nodig zijn voor onze cellen, vitamine opname en hersenen. Ze bevatten relatief ook veel eiwit (evenveel als een biefstuk per 100 gram), vezels (goed voor onze stoelgang) en zijn rijk aan vitamines en mineralen (stoffen die ons lichaam beter laten werken). Magnesium, ijzer, zink, fosfor – de pompoenpit zit er vol mee! Goed voor je spieren, huid, haar, energie & skelet. Eén maar, pompoenpitten zijn alleen niet caloriearm (574 calorieën per 100 gram). Let je op je gewicht? Eet er dan niet te veel van (15 gram per dag). 
  • Met deze maaltijd krijg je al meer dan 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid groente (>250 gram) binnen
  • Kapucijners zijn peulvruchten die vrij neutraal zijn van smaak. Desondanks zijn ze wel heel voedzaam doordat ze eiwitten & vezels bevatten. Deze stoffen zorgen voor een verzadigend gevoel waardoor je eerder vol zit en langer energie hebt.

Deel & inspireer!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •