Leuk dat je meer over Jouw Fabriek wilt te weten komen; lees gerust verder wie ik ben en waar Jouw Fabriek voor staat!

Marloes van de Lavoir | Jouw Fabriek

Ik ben Marloes van de Lavoir, 26 jaar en ik woon en werk als diëtist/voedingsdeskundige in Zeeuws-Vlaanderen (Philippine). Al van jongs af aan houd ik van lekker eten. Elke ochtend kreeg mijn moeder de vraag: “Mammmm, wat eten we vandaag”? Pas toen ik ouder werd kreeg ik echt interesse in de werking van voeding en het lichaam.

Daarom richtte ik in 2013 Jouw Fabriek op, om mijn liefde en fascinatie voor het lichaam en voeding te kunnen delen. Het is een deel van mij waar ik mijn inspiratie, creativiteit en kennis kwijt kan, de verwondering over wat natuurlijke producten te bieden hebben, maar ook “de drang” om mensen te kunnen helpen om een betere versie van zichzelf te zijn.

Tijdens mijn studie kwam ik erachter hoe ontzettend ingewikkeld het lichaam in elkaar zit. Daarom vergelijk ik het met een grote (chemische) fabriek. Bij een fabriek worden allerlei hulpstoffen verwerkt door machines met als resultaat het gewenste eindproduct. Voor mensen geldt dit net zo:
– De hulpstoffen zijn voedingsmiddelen
– De ingewikkelde machines zijn het lichaam (organen etc)
– Het eindproduct is een energiek, fit en gezond lichaam.

Het eindproduct is wel afhankelijk van de kwaliteit van de hulpstoffen én de werking van de machines. Daarom is het belangrijk er goed voor te zorgen door goede voeding, voldoende slaap, regelmatige beweging en ontspanning.

Voeding kan een enorme rol spelen in het vinden van balans, jezelf fitter en energieker te laten voelen en het verhogen van de kwaliteit van leven (lees: het verminderen van kwaaltjes en (welvaarts)ziekten). Mijn interesse ligt vooral om anderen te begeleiden/adviseren/coachen naar een uniek eetpatroon die enkel en alleen bij hen past. Daarbij vind ik het belangrijk om persoonlijke, aandachtige en professionele zorg te leveren.

Dit ben ik

Marloes-van-de-Lavoir

Marloes van de Lavoir

Eigenaar/diëtist/voedingsdeskundige

Mijn verhaal

Mijn eigen zoektocht naar gezond eten begon toen ik (pas!) 19 was. Ik ben in die tijd intensief gaan hardlopen als uitlaatklep, waarna ik me ben gaan verdiepen in het lichaam en voeding. Ik vond dit zo interessant en viel van de ene verbazing in de andere. Toen besefte ik, dat ik na negentien jaar bijna niks over mijn eigen lichaam wist én hoe ik het (goed) moest onderhouden. Voor mij waren koekjes, zoet beleg, soep met ballen uit zak en de grote M toen hele normale kost.

Gelukkig kwam ik erachter dat zulke voedingsmiddelen eigenlijk geen normale kost is. We leven in een maatschappij waarbij bewerkt voedsel overal voor het grijpen ligt en vaak ook nog eens minder kost. Daarnaast wordt kennis over voeding niet meegegeven als algemene kennis wat ervoor zorgt dat we vaak pas op latere leeftijd (te laat) het effect van (bewerkte) voeding (h)erkennen.

Daarom ben ik in 2013 mijn foodblog Jouw Fabriek begonnen om kennis te delen, te inspireren en mijn creativiteit te kunnen uiten. Vijf jaar later ben ik afgestudeerd als diëtist/voedingsdeskundige aan De Haagse Hogeschool en nu ben ik werkzaam als diëtist/voedingscoach in Zeeuws-Vlaanderen. Meer weten over hoe ik te werk ga? Lees dan verder over mijn werkwijze.

Kennismaken? Dat vind ik altijd leuk!

 

Back to Top
Open chat
Stel je vraag!
Hi!
Hoe kan ik je helpen?
Liefs,
Marloes | Jouw Fabriek
Powered by

Ontvang gratis mijn

8 stappenplan om je eigen voedingsdeskundige te worden!

En lees elke dag één 1 stap waarmee je een gezond eetpatroon (zonder te jojo'en), fit, energiek & slank lichaam creëert. Meld je nu gratis & vrijblijvend aan voor mijn nieuwsbrief!

  • Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor het stappenplan. Je kunt je altijd uitschrijven.

Jeej, je bent nu ingeschreven! voor de nieuwsbrieven van Jouw Fabriek

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden van uw verzoek. Probeer het opnieuw.

Jouw Fabriek will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.