Hé, jij!

 • Ben jij opzoek hoe je goed voor jouw lichaam en jezelf zorgt door middel van voeding?
 • Waarbij je alles kan eten zonder aan te komen?
 • Wil je nóóit meer diëten en een normale relatie hebben met voeding?
 • Ben je opzoek naar een goede balans tussen gezond en ongezond eten?

Welkom op Jouw Fabriek!

Het lichaam vergelijk ik met een grote (chemische) fabriek. Bij een fabriek worden allerlei hulpstoffen verwerkt door machines met als resultaat het gewenste eindproduct. Voor het menselijke lichaam geldt dit eigenlijk net zo:

 • De hulpstoffen zijn voedingsmiddelen
 • De fabriek is het lichaam inclusief ingewikkelde machines en stoffen (organen & hormonen)
 • Jij bepaalt wat er in de machinekamer gebeurt  

Je wordt geboren met een kant-en-klare fabriek. En je hebt zelf (deels) invloed op het eindproduct door factoren zoals voeding, beweging, slaap en ontspanning. Een voorbeeldje. Hoe beter de kwaliteit van voeding, hoe efficiënter de fabriek werkt. Je bent dus zelf mede verantwoordelijk voor de uitkomst van het “eindproduct”. Wil je als eindproduct een gezond, energiek, fit en slank lichaam?

Om dat te bereiken leer ik je via Jouw Fabriek:

 • Hoe je je lichaam leert kennen (waarbij je waarschijnlijk niet eens stilstaat)
 • Hoe je een voedingspatroon ontwikkelt dat alleen bij jou past
 • Dat diëten averechts werkt, maar een persoonlijke aanpak daadwerkelijk verschil maakt op de lange termijn
 • Hoe je lekker, makkelijk, snel én voedzaam kunt koken

Voeding speelt dus een enorme rol in het vinden van balans, jezelf fitter en energieker voelen en het verhogen van de kwaliteit van leven (lees: het verminderen van kwaaltjes en (welvaarts)ziekten). Máár, dit is niet makkelijk. Daarom wil ik jou met alle liefde helpen om de zoektocht naar een passend & uniek eetpatroon sneller, leuker en makkelijker te maken!

Dit ben ik

Marloes-van-de-Lavoir

Marloes van de Lavoir

Eigenaar/diëtist/voedingsdeskundige

Mijn persoonlijke verhaal

Ik ben Marloes van de Lavoir, 27 jaar en ik woon en werk als (online) diëtist/voedingsdeskundige (in Zeeuws-Vlaanderen). Al van jongs af aan houd ik van lekker eten. Elke ochtend kreeg mijn moeder de vraag: “Mammmm, wat eten we vandaag”? Stond er zuurkoolstamppot op het menu? Dan kookte ik liever zelf macaroni voor het hele gezin. De zondagen besteedde ik het liefst aan het bakken van appeltaart (met name om het rauwe deeg hihi). Nee inderdaad, als kind was ik totaal niet bezig met (gezonde) voeding. Pas toen ik ouder werd kreeg ik echt interesse in de werking van voeding en het lichaam.

Daarom richtte ik in 2013 Jouw Fabriek op, om mijn liefde en fascinatie voor het lichaam en voeding te kunnen delen. Het is een deel van mij waar ik mijn inspiratie, creativiteit en kennis kwijt kan, de verwondering over wat natuurlijke producten te bieden hebben, maar ook omdat ik jou wil helpen een betere versie van jezelf te zijn.

Mijn eigen zoektocht naar gezond eten begon toen ik (pas!) 19 was. Ik ben in die tijd intensief gaan hardlopen als uitlaatklep, waarna ik me ben gaan verdiepen in het lichaam en voeding. Ik vond dit zo interessant en viel van de ene verbazing in de andere. Toen besefte ik, dat ik na negentien jaar bijna niks over mijn eigen lichaam wist én hoe ik het (goed) moest onderhouden. Voor mij waren koekjes, zoet beleg, soep met ballen uit zak en de grote M toen hele normale kost.

Gelukkig kwam ik erachter dat zulke producten en maaltijden eigenlijk geen normale kost zijn van een gezond eetpatroon. We leven in een maatschappij waarbij bewerkt voedsel overal voor het grijpen ligt en vaak ook nog eens minder kost. Daarnaast wordt kennis over voeding niet meegegeven als algemene kennis wat ervoor zorgt dat we vaak pas op latere leeftijd (te laat) het effect van (bewerkte) voeding (h)erkennen. Dit is bij mij ook het geval geweest. Jarenlang worstelde ik met PMS klachten die mijn leven voor een grote tijd overheers(t)en. Met mijn kennis en opgedane ervaring help ik via mijn blog met alle liefde om de betere versie van jezelf te worden!

Oja, ik ben afgestudeerd als diëtist/voedingsdeskundige aan De Haagse Hogeschool en nu onder andere werkzaam als diëtist/voedingskundige.

 

Back to Top