Aziatische rijstsalade

Tijdens mijn avontuur in Zeeland kwam ik Marloes tegen, we raakten aan de praat over gezonde voeding en ik vroeg haar of ik een recept mocht aanreiken voor haar mooie blog. Zij reageerde enthousiast en vroeg of ik nog iets Aziatisch in de receptenmap had zitten. Dat kwam goed uit, ik maak dit recept vaak thuis bij de visfondue!

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen… Voor dit recept zal je wel de Toko moeten gaan bezoeken. Voor diegene die het nog niet weten, de Aziatische keukens is een van de gezondste ter wereld. Door het gebruik van veel groenten en dat zij vaak alles zelf bereidden maakt dit recept een gezonde en lekkere begeleider bij gestoomde of gepocheerde vis.

Recept Aziatische rijstsalade

Ingrediëntenlijst
(recept is voor 4 personen)

300 gram             Zilvervliesrijst
600 gram             Water
Mespuntje         Fijn zeezout

½ st                       Winterwortel
¼ st                       Rode kool
2 st                        Bosui
1 st                         Rode peper
2 st                        Bok choy (toko)
1 handje              Sugar snaps
2 handjes            Cashewnoten
4 el                        Thaise basilicum (toko)

Voor de dressing:
4 el                        Olijfolie
8 el                        Limoensap
6 el                        Vissaus
4 el                        Kokosbloesemsuiker
2 el                        Gember geraspt
3 st                        Limoenblaadjes (toko)
4 el                        Koriander (grof gehakt)

Bereidingswijze

1. Doe de rijst, (koud) water en zout bij elkaar in een pan met een deksel en laat rustig gaarkoken, wanneer het water opgelost is, nog laten doortrekken met het vuur laag/uit. Spreid uit over een plat bord en laat afkoelen.
2. Maak nu de dressing, snijd de limoenblaadjes zeer fijn en vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een schaaltje. Proef de dressing af naar eigen smaak. (zoet/zuur/zout)
3. Schil de wortel en neem de schaal waar je de salade in wil serveren. Rasp hierboven de wortel samen met de rode kool in grove stukken. (je kunt ook een keukenmachine gebruiken) Snijd de bosui en rode peper in zeer smalle, schuine ringetjes en voeg deze erbij.
4. Was de bok choy en laat uitlekken, snijd vervolgens in smalle reepjes, de kleine blaadjes laat je heel voor de garnering.
5. Meng nu de rijst met groenten en meng de dressing er doorheen. Hak de Thaise basilicum en de cashewnoten grof en strooi deze er overheen. Hussel het geheel nog een keer door. Smakelijk!

Aziatische rijstsaladeBaltasar_Groenten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Baltasar Tieskens

Ik heb jarenlang als chef kok gewerkt, waaronder in een restaurant met Michelinster. Helaas vergat ik zelf gezond te eten en verloor de balans tussen carrière en mijn gezondheid. Ik heb de stap gezet om mijn leven finaal over een ander boeg te gooien. Ik nam ontslag om mijn nieuwe missie te realiseren:

Voor heel Nederland culinair en gezond koken toegankelijk maken.

Ik geef mijn missie vorm door het geven van gezonde kookworkshops en als gediplomeerd Voeding- en Mental Coach help ik vrouwen vanaf 30+ met afvallen, meer energie en gezonder leven.

Vind je dit recept leuk? Download een gratis e-book met 12 gezonde recepten op www.baltasartieskens.com

 

 

 

Deel & inspireer
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •