De voordelen van niet in huis halen

Herken je het moment dat je na een drukke, lange dag op de bank zit en dat de gedachte voorbij komt: “Mmm, nu heb ik toch wel zin in iets lekkers! Maarja, ik heb net gegeten. Die zak lekkere chips, de gezouten pinda’s of die ene toastjes liggen nog wel in de kast… Ach, wat kan het kwaad”.
Dit is een erg moeilijk moment om niet toe te geven aan zo’n gedachte. En wat kun je doen om er niet aan toe te geven? De makkelijkste oplossing – haal deze producten niet in huis. Dit zijn de 6 voordelen van niet in huis halen:

1. Wat je niet in huis haalt kun je niet opeten

Wellicht wat voor de hand liggend, maar toch heel effectief. Grote kans dat je geen zin hebt om moeite te doen om het alsnog te halen. Scheelt jou frustratie en brengt jou dichter bij je doel!

2. Het scheelt geld

Men zegt vaak dat gezond eten duurder is dan ongezond eten. Maar wat dacht je van al die ongezonde extra’s die jouw lichaam niet per se nodig heeft? Op jaarbasis scheelt het niet in huis hebben van ongezonde producten een hoop geld (frustratie én kilo’s).

3. Je krijgt minder calorieën binnen

Niet geheel onbelangrijk. Door het niet kunnen eten van de lekkere dingen ‘s avonds krijg je een stuk minder calorieën binnen per dag. En dat kan al snel oplopen tot een paar kilo’s per jaar waardoor je lekkerder in je vel zit.

4. Je wordt fitter wakker

Grote kans dat je je een stuk fitter voelt als je ‘s ochtends wakker wordt en de avond ervoor geen troep naar binnen hebt gewerkt. Het lichaam hoeft namelijk minder hard te werken om deze voedingsstoffen te verwerken en op te slaan.

5. Het kiezen van de gezonde variant wordt makkelijker

Lekkere trek, maar geen snoep, koek of chips in huis? Wellicht pak je dan eens een stuk fruit of een schaaltje kwark met noten. Daar is je lichaam een stuk blijer mee, omdat een gezondere keuze vaak rijk is aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en vitamines & mineralen.

6. Je leert jezelf een nieuwe gewoonte aan

Jezelf aanleren om elke avond iets lekkers te eten is makkelijker dan jezelf afleren om elke avond niks te snoepen. Haal je het niet in huis? Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker om hier geen gewoonte van te maken.

Er zijn veel voordelen van niet in huis halen, vind je niet?! Profiteer er van!

Deel & inspireer
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •