Simpel recept: zoete aardappel frietjes

Dit simpele recept: zoete aardappel frietjes kun je heel makkelijk en snel maken. Bovendien zijn ze een stuk gezonder! Deze frietjes kun je frituren in kokosolie, maar ik heb ze in de oven geroosterd met een scheutje olijfolie, verse tijm en Keltisch zout. En dan zijn zelfs frietjes gezond! 

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 1 kilo zoete aardappel
  • scheutje olijfolie
  • verse tijm
  • keltisch zout

Benodigdheden

Stoompan + oven + bakpapier

Bereidingswijze

  1. Zet een stoompan met voldoende water op en breng het aan de kook. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Was de zoete aardappels goed (ik heb de schil eraan gelaten vanwege de smaak + vezels). Snijd de aardappel eerst in schijven en daarna in frietjes. Stoom ze 5 minuten.
  3. Leg de frietjes op een bakplaat. Schenk er wat olijfolie over   en doe de verse tijm erover.
  4. Rooster de frietjes in 20-30 minuten lekker knapperig.
  5. Haal ze uit de oven en doe er wat keltisch zout over.

Eetsmakelijk!

Tips & voordelen

  • Dit recept is voor vier personen.
  • Vanwege de zoete smaak van zoete aardappelen zullen zelfs kinderen deze groente lekker vinden!
  • Zoete aardappel is niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens erg gezond! Zoete aardappels bevatten vitamine A, B en C en dragen bij aan een mooie huid en goede weerstand. Daarnaast zijn zoete aardappels rijk aan de mineralen kalium, magnesium en fosfor die onder andere nodig zijn voor een goed hart.
  • Tijm is een krachtig kruid en heeft veel gezondheidsbevorderende effecten. Tijm werkt namelijk bloedzuiverend, het versterkt de maag en is goed tegen ziekten.Tijm bevat ook veel antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen, dit zorgt ervoor dat het verouderingsproces langzamer gaat.
Deel