Worteldip; heerlijk simpel!

Dit recept heb ik van mijn zus gejat (mét toestemming), omdat ik verrast was hoe lekker (en gezond) deze dip is. Je kunt er de lekkerste rauwe groenten in dippen, maar je kunt het ook op een rijstewafel/boterham smeren. Yum! Het recept is hieronder te lezen!

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 250 gram wortels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel tahin (sesamzaad)
  • ¼ citroensap
  • 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
  • Keltisch zout + peper

Optioneel: ½ teentje knoflook

Benodigdheden

Pan + keukenmachine/staafmixer

Bereidingswijze

  1. Was + schil de wortels en kook ze beetgaar*. *Hoe kleiner de wortels, des te eerder de wortels gaar zijn. Giet de wortels af.
  2. Doe in de keukenmachine de wortels + tahin + citroensap + Keltisch zout + peper. Mix het geheel tot een gladde massa. Voeg eventueel water toe als het nodig is. Knoflook kun je optioneel toevoegen.
  3. Doe de dip in een kommetje en strooi de sesamzaadjes over de worteldip.

En dipze maar!

Tips, feitjes en voordelen

  • Eet deze dip met staafjes rauwe komkommer, courgette en paprika! Wat ook lekker is om de worteldip op een rijstewafel te smeren. Strooi en daarna nog wat pijnboom-, zonnebloem- en pompoenpitten. Lekker!
  • Wortels zijn echt onwijs voedzaam. Ze bevatten relatief veel vitamine A. Deze vitamine zorgt voor de oranje kleur en is goed voor ons tandvlees en huid. Ook zorgt deze vitamine voor een betere weerstand. Naast vitamine A bevatten wortels ook vitamine B, C én E. Tot slot zijn wortels rijk aan verschillende mineralen zoals kalium, calcium en magnesium.
  • Deze dip bevat lekker veel vezels! Lees hier waar vezels goed zijn.
Deel