Speculaaskoekjes van banaan

receptenruilDeze maand doe ik weer mee aan mijn tweede receptenruil van een leuke groep (health) food bloggers. Dit maal mocht ik een recept uitkiezen van de blog: Oerspronkelijk. Een blog met een mooie filosofie en vol met lekkere recepten! Heel moeilijk was het dus niet om een recept uit te kiezen. Ik vond het wel een uitdaging om een recept te maken met kokosmeel. Mij lukt het namelijk steeds niet om er een super recept van te maken. Je kunt het wel raden; Wow! Deze koekjes zijn super simpel, voedzaam en héél erg lekker! Hieronder kun je het recept lezen voor de speculaaskoekjes van banaan.

Recept speculaaskoekjes van banaan

Ingrediëntenlijst

  • 2 bananen
  • 75 gram kokosolie
  • 70 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden of kaneel
  • snufje Keltisch zeezout

Benodigdheden

Blender/keukenmachine + bakplaat + bakpapier + oven

Bereidingswijze

  1. Leg bakpapier op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 175C.
  2. Pureer/mix de bananen + kokosolie in een blender of keukenmachine. Mix het tot geheel tot een gladde substantie.
  3. Voeg de kokosmeel + speculaaskruiden + Keltisch zout toe. Mix het goed tot er een deeg ontstaat wat soepel is. Proef het deeg en voeg eventueel nog speculaaskruiden toe.
  4. Draai van het deeg kleine balletjes. Duw ze een beetje plat en leg ze op de bakplaat.
  5. Bak de koekjes ongeveer 20-25 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  6. Laat de koekjes afkoelen. En eet ze daarna niet allemaal tegelijk op.

En genieten maar!

ingrediënten-speculaaskoekjeskokosmeelspeculaaskoekjes-van-banaan

Tips, feitjes & voordelen

 

Deel