Quinoa salade met granaatappel, sperziebonen en olijven

Dit veganistische recept met quinoa is verrassend lekker, knapperig en zoet door de granaatappel. Bovendien is deze quinoa salade lekker gezond! En binnen twintig minuten staat deze salade op tafel.

Recept:Quinoa salade met granaatappel

Ingrediëntenlijst
  • 300 gram quinoa
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 groene paprika
  • 100 gram groene olijven
  • 1 rode ui
  • ½ granaatappel
  • olijfolie
  • Keltisch zout
  • peper
Benodigdheden

Snijdplank + mes + vergiet + pan

Bereidingswijze

1. Was de quinoa af en kook het in 15-20 minuten gaar.
2. Zet een pannetje op met water. Dop de sperziebonen en blancheer ze 3 minuten zodat ze nog lekker knapperig zijn. Giet ze af en en spoel ze af met koud stromend water. Dit zorgt ervoor dat ze niet verder doorkoken.
3. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui fijn. En snijd de groene olijven in plakjes. Doe de paprika + ui + olijven samen met de sperziebonen in een salade kom.
4. Snijd de granaatappel door midden, haal voorzichtig alle pitjes eruit. Voorkom spetters op je kleren!
5. Maak de dressing van de olijfolie, citroen, peterselie, zout en peper.
6. Doe de quinoa en granaatappel bij de rest en schenk de dressing erover.
7. Even omspatelen en je hebt een heerlijke salade!

Eetsmakelijk!

Ingrediënten quinoa salade | Jouw FabriekGranaatappel quinoa salade | Jouw Fabriek

Quinoa salade | Jouw Fabriek

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • Rode ui bevat vitamines B en C, kalium, foliumzuur en ijzer. Ook bevat uien flavonoïden. Deze stoffen verlagen het risico van kanker en hart- en vaatziekten. 
  • Wist je dat ook rode ui helpt de botten te verstevigen?! Dit komt omdat rode ui ook het mineraal calcium bevat.
  • De flavonoïde in rode ui; guercetine, draagt bij aan een gezondere spijsvertering. Daarnaast bevat deze quinoa salade veel vezels. Vezels zorgen voor een goede stoelgang en houden de bloedsuikerspiegel in balans. 
  • Olijven zorgen voor een stijging van het goede cholesterol en daling van het slechte cholesterol. Dit voorkomt ophopingen van bloed in aders wat de kans op hart- en vaatziekten vermindert.
  • Olijven hebben een anti-bacteriële werking in het lichaam wat goed is tegen ontstekingen, zoals in de kaak, longen en luchtwegen.
  • Wil je weten waarom granaatappel zo gezond is? Dat lees je in mijn blog die over alles van een granaatappel gaat.

 

 

Deel