Pindakaas maken! Super simpel, maar heel erg lekker!

Wie ooit dacht dat pindakaas maken veel werk kostte, heeft het goed mis. Pindakaas maak je in drie minuten helemaal zelf en het enige wat je nodig hebt zijn, jawel; pinda’s. Zelfgemaakte pindakaas kan je misschien niet zo lang bewaren als pindakaas uit de supermarkt, maarrrr je weet wel precies welke ingrediënt(en) je hebt gebruikt en het smaakt ook nog eens beter!

Recept

Ingrediëntenlijst
  • 1 bakje pinda’s, ongezouten
  • snufje zeezout

Optioneel: ¼ hete peper

Benodigdheden

Keukenmachine + een leuk potje

Bereidingswijze
  1. Doe de pinda’s in de keukenmachine en mix de pinda’s tot ze de goede, smeuïge structuur hebben. Dit duurt zo’n 3 tot 4 minuten.
  2. Voeg wat zout toe.
  3. Doe de pindakaas in een leuk potje!

Tips & voordelen

  • Je hoeft geen olie toe te voegen tijdens het maken van pindakaas, pinda’s bevatten van zichzelf al genoeg vet.
  • Pindakaas bevat vitamine B1, B2, B6 en B11. Ook bevat pindakaas de volgende mineralen; calcium, natrium, kalium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.
  • Ondanks het hoge percentage vet in pinda’s zijn dit voornamelijke onverzadigde vetten. Ze zijn belangrijk bij een goede gezondheid. Wil je meer weten over? Lees dan hier alles over vetten.
  • Houd je van crunchy pindakaas? Voeg dan later wat pinda’s in kleine stukjes toe!
  • Pindakaas met appel is een zeer goede combinatie. Snijd wat appel en voeg dit toe op je boterham. Yum!
Deel