Pastasaus van bloemkool

Misschien vraag je je af; pastasaus van bloemkool?! Uhu, van bloemkool. En het is lekker! Dit recept is ideaal om kinderen (en volwassenen) meer groente te laten eten zonder dat ze het door hebben. Want de smaak van bloemkool proef je niet zo zeer terug. Wel krijg je het idee dat je een “witte” saus eet, maar dan in een veel gezonder jasje! Bekijk hier hoe je deze pastasaus zelf kunt maken.

Recept pastasaus van bloemkool

Ingrediëntenlijst

  • 1 bloemkool (1 kilo)
  • >50 milliliter water of (amandel)melk
  • ½ verse citroensap
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • Keltisch zout + peper

Optioneel: 1 theelepel chilipoeder/verse basilicum

Benodigdheden

Pan + staafmixer/keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Was de bloemkool goed. Kook de bloemkool in kokend water in 10 minuten gaar.
  2. Giet de bloemkool af. Doe het in de keukenmachine.
  3. Voeg het water + citroensap + oregano + Keltisch zout + peper toe.
  4. Mix het geheel tot een gladde massa.
  5. Voeg de saus toe aan (gare) spaghetti/macaroni.

Eetsmakelijk!

ingrediënten-bloemkoolsausbloemkoolpasta-met-bloemkoolsauspasta-met-bloemkoolsaus

Tips + feitjes + voordelen

  • Dit recept is voor vier personen.
  • Deze saus is lekker over spaghetti of macaroni. Maak je pasta af door jouw favoriete groenten toe te voegen!
  • Bloemkool is een super vervanger voor sausjes uit potjes en blikjes. Bloemkool bestaat namelijk voor bijna 93% uit water. De rest zijn vitamines, mineralen en vezels. Met name komen vitamine B11 en C veel voor. Vitamine B11 is nodig bij het goed functioneren van het zenuwstelsel. Vitamine C zorgt voor gezonde tanden, huid en haren! Daarnaast zorgt het voor een goede weerstand. 
  • Zie hier een heerlijk Italiaans recept: spaghetti met een pastasaus van bloemkool + olijven + kappertjes + gedroogde tomaten.

 

 

Voedingswaarde + allergieën

Voedingswaarde pastasaus van bloemkool Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten Verzadigd vet Vezels Natrium
In gram 58 7 4.9 0.1 0 5.4 0.02

 

Deel