Pasta met bloemkoolsaus (vegan)

Deze pasta met bloemkoolsaus is verrassend lekker! Je proeft bijna geen bloemkool, maar het is toch heel smaakvol. Dit recept is dankzij de saus een stuk lichter, voedzamer en gezonder. Deze saus zit namelijk vol met voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium, fosfor en ijzer. Dus erg goed voor onze weerstand. Nieuwsgierig? Bekijk het recept hieronder!

Recept pasta met bloemkoolsaus

Ingrediëntenlijst

Optioneel: 30 gram rucola/2 eetlepels pijnboompitten/verse basilicum

Benodigheden

Pan + koekenpan

Bereidingswijze

*Zie het recept voor bloemkoolsaus.

  1. Zet een pan met water op hoog vuur. Kook de spaghetti beetgaar zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Schil + snijd de ui in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui + champignons toe. Fruit de groente op laag vuur.
  4. Verwarm de zongedroogde tomaten + kappertjes + olijven mee met de groenten.
  5. Serveer de spaghetti + pastasaus van bloemkool + groenten.
  6. Schenk er wat extra vierge olijfolie over.

Bon appetit!

glutenvrije-spaghettiingrediënten-pasta-met-bloemkoolsaus

bloemkoolpasta-met-bloemkoolsauspasta-met-bloemkoolsauspasta-met-bloemkoolsaus

Tips + feitjes + voordelen

  • Deze pasta met bloemkoolsaus is voor twee personen.
  • Test je kinderen en verras ze door deze bloemkoolsaus. Zo kun je ze (hopelijk) op een leuke manier toch hun portie groente laten eten. En in plaats van olijven, kappertjes en
    zongedroogde tomaten kun je natuurlijk ook een andere versie van deze pasta maken.
  • Heb je geen glutenvrije spaghetti, kies dan voor de volkoren variant. Volkoren spaghetti bevat namelijk meer voedingsstoffen en vezels dan de “witte”. Witte spaghetti is namelijk ontdaan van zijn vliesje. En laat daar nou veel voedingsstoffen in zitten!
  • Deze pasta zit vol vezels en voedingsstoffen! De bloemkoolsaus bevat namelijk ontzettend veel vitamine C. Dit is goed voor je weerstand. Verder dient vitamine C ook als antioxidant. Dat betekent dat het vrije radicalen tegen gaat. Vrije radicalen zijn moleculen/atomen die het lichaam van binnen kapot maken en daardoor versnellen ze het verouderingsproces, maar vitamine C gaat dat dus tegen!
  • Uien zijn echte smaakmakers, maar zijn ook nog eens heel voedzaam. Uien bevatten namelijk vezels, vitamine A + B + C + D en mineralen zoals kalium + calcium + fosfor + magnesium. Wil je weten waar al deze stoffen goed voor zijn? Lees dan mijn blog over vitamines, mineralen en vezels.

 

 

 

Voedingswaarde + allergieën

Voedingswaarde pasta met bloemkoolsaus Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten Verzadigd vet Vezels Natrium
In gram 374 32.5 15.8 18 2.5 11.7 0.95
Deel