Vegan “panburger”

Bij het maken van dit recept twijfelde ik aan de titel. Hartige pannenkoek, gevulde pannenkoek, hartige pannenkoek-hamburger, American pancake-hamburger of gewoon hamburger. Een echte hamburger is het niet, maar ook niet echt een gevulde pannenkoek. Uiteindelijk is het panburger geworden. Een hamburger van pannenkoek mét groenteburger. Ja het kan. En het is nog lekker ook! Bekijk hier mijn (rare?) recept die is samengesteld uit eerdere recepten.

Recept

Ingrediëntenlijst

Benodigdheden

Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Was de rucola en laat het uitlekken. Was en snijd de tomaat in dunne plakken.
  2. Snijd de avocado door de helft. Snijd er hierna dunne plakken van.
  3. Beleg de panburger als volgt: Leg een pannenkoek op een bord en smeer hier pesto op.
  4. Leg de groenteburger op de pannenkoek.
  5. Doe daarna de tomaat op de groenteburger, daarna de avocado en tot slot de rucola.

Bon appetit!

Tips & voordelen

  • Ik maak vaak American pancakes voor meerdere dagen. Zo kun je deze panburger makkelijk maken zonder al te veel te hoeven doen.
  • Je kunt er nog gegrilde groenten tussen doen zoals courgette en aubergine.
  • Het is pas echt een hamburger met kaas er tussen. Kies dan wel liever voor geiten en-/of schapenkaas, omdat deze kazen beter verteerd worden (dan koemelk) in het lichaam.
  • In plaats van groene pesto kun je bijvoorbeeld ook rode pesto of zonnebloempit pasta gebruiken.
Deel