Ontbijttaart van havermout met banaan en peer

Ik ben pas geleden uitgenodigd voor een groep (healthy) food bloggers waar onder andere ideeën en recepten worden uitgedeeld via Facebook. Elke maand maakt iemand een recept van een andere blogger. Een erg leuk en inspirerend idee! Aan mij de taak om een recept te maken van: Puur & lekker leven volgens Mandy. En ik had al snel een lekker recept gevonden wat me erg aansprak; een ontbijttaart. Het klonk zo lekker dat ik meteen de keuken in ben gedoken. Het resultaat is een heerlijke, voedzame en gezonde ontbijttaart. Het recept was onwijs makkelijk en binnen 10 minuten zat het taartje al in de oven. Ik heb het recept trouwens veganistisch gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon eieren te gebruiken. Hieronder kun je het heerlijke recept vinden.

Recept ontbijttaart

Ingrediëntenlijst

  • 4 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • ½ tl. Keltisch zeezout
  • 2 eetlepels blauwe rozijnen
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 geraspte stevige peer
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eieren/’no egg’
  • 1 tl. vanille extract
  • 1 eetlepels ahorn/agave siroop (optioneel)
  • kokosolie, om in te vetten

Benodigdheden

Staafmixer/keukenmachine + kom + schaal + oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaal in met wat kokosolie.
  2. Schep alle droge ingrediënten: havermout + koekkruiden + Keltisch zout + rozijnen + kokosrasp door elkaar.
  3. Mix met een staafmixer of in de keukenmachine de volgende ingrediënten: eieren/”no egg” + banaan + vanille-extract + ahornsiroop.
  4. Schep de natte ingrediënten goed door de droge. Schep er los de geraspte peer doorheen.
  5. Giet dit mengsel in de ovenschaal en zet deze taart voor ongeveer een half uurtje in de oven.

Enjoy!

ingrediënten-ontbijttaartontbijttaart-van-havermoutontbijttaartontbijttaart

O ja, ben je nieuwsgierig geworden wie er nog meer mee doen met de receptenruil? Kijk dan eens op: Candy in WonderlandCave-aDe voedzame keukenEet Paleo,Ge-zonderJouw FabriekKinderen kunnen prima anders etenLeo Goes PaleoOerspronkelijkOerkracht voedingsadviesPalleolandPuur en lekker leven volgens MandyPuur Home Made en Pure Food Coaching

Tips, feitjes & voordelen

  • Dit recept voor deze ontbijttaart is voor vier personen.
  • Wat ik er zelf heel erg lekker bij vind is kokosroom. Dit maak je door een blikje kokosroom op te kloppen. Simpel, maar heel erg lekker!
  • Deze ontbijttaart is onwijs voedzaam. Het zit vol met complexe koolhydraten, gezonde vetten, eiwitten, vitamines en vezels. Al deze voedingsstoffen worden optimaal benut door het lichaam. Vitamines en mineralen zorgen er bijvoorbeeld voor dat processen in het lichaam beter worden uitgevoerd. Een ideaal begin van de dag dus!
  • Havermout is lekker gezond. Het bevat allerlei vitamines B. Vitamine B zorgt ervoor dat koolhydraten, vetten en eiwitten worden afgebroken. Ook zorgt het voor een mooie huid, nagels en haren. Verder bevat havermout mineralen zoals kalium, fosfor en magnesium. Deze mineralen helpen de bloeddruk en vochtbalans in het lichaam te regelen en zijn nodig bij de opbouw van eiwitten voor botten en tanden.
  • Dit ontbijttaartje bevat lekker veel vezels. Vezels geven langdurige energie en voorkomen dipjes in je energielevel. Als je dit ’s ochtends eet zul je je dus niet heel snel moe voelen. Bovendien helpen vezels om af te vallen. Dit komt omdat vezels een verzadigende werking hebben, ze geven een voldaan gevoel.

 

 

Voedingswaarde + allergieën

Voedingswaarde ontbijttaart met havermout Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten Verzadigd vet Vezels Natrium
In gram 282 26.5 10.5 13.3 5.9 6.5 0.69

 

 

Deel