Noedels met wokgroenten en zelfgemaakte pindasaus (vegan)

Gezond eten hoeft niet altijd veel tijd in beslag te nemen. Dit gerecht staat namelijk binnen een kwartiertje op tafel. Wel zo lekker als je geen zin hebt om te koken. Toch krijg je een lekkere en voedzame maaltijd binnen. Wil je weten hoe je deze noedels met wokgroenten maakt en waarom dit gerecht zo goed voor je is? Hieronder kun je het lezen!

Recept: Noedels met wokgroenten en zelfgemaakte pindasaus

  • Noedels, 150 gram
  • Kastanjechampignons, 250 gram
  • Sugarsnaps, 200 gram
  • P(unt) paprika, 1
  • Sjalotjes, 3 kleine
  • Knoflook, 1 teentje
  • Arachideolie, 2 eetlepels
  • Pindasaus, naar eigen smaak
  • Taugé, handjevol
  • Kiemgroenten, handjevol
  • Peper

Optioneel: rode peper/kokosrasp/sojasaus/gembersiroop

Benodigdheden

Wokpan + vergiet

Bereidingswijze

  1. Bereid de noedels zoals staat vermeld op de verpakking.
  2. Maak de kastanjechampignons eventueel schoon met een beetje keukenpapier. Verwijder een stukje van de steel. Snijd ze in vieren.
  3. Schil de sjalotjes en snijd in reepjes. Schil en snijd de knoflook fijn.
  4. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een wokpan. Wok de kastanjechampignons + sjalotjes + knoflook op middelhoog vuur en keer regelmatig om.
  5. Was de sugarsnaps en snijd een klein stukje van de uiteinden. Was de paprika. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in reepjes. Voeg de sugarsnaps en paprika toe aan de wokpan zodra de champignons en sjalots bruin gebakken zijn. Wok nog 2 a 3 minuten mee.
  6. Meng de noedels + wokgroenten + pindasaus. Strooi er taugé en kiemgroenten over.

Eetsmakelijk!

Noedels met wokgroenten | Jouw FabriekNoedels met wokgroenten | Jouw FabriekNoedels met wokgroenten | Jouw FabriekNoedels met wokgroenten | Jouw FabriekNoedels met wokgroenten | Jouw Fabriek

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • Dit recept is voor twee personen.
  • De noedels die ik heb gebruikt zijn gemaakt van zilvervliesrijst en zijn daarom glutenvrij (alleen granen bevatten gluten). Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere variant.
  • Houd je van pittig eten? Voeg dan een rode peper toe wanneer de sjalot + kastanjechampignons + knoflook gebakken worden.
  • Dit gerecht bevat lekker veel groenten, namelijk meer dan 250 gram. Door de Gezondheidsraad wordt geadviseerd om minstens 250 gram groenten te eten. Met deze maaltijd zit je daar dus al aan. Waarom het zo belangrijk is om groenten te eten? Het lichaam heeft voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren en deze zitten in groenten. 
  • Bekijk hier mijn recept voor zelfgemaakte pindasaus. Heb je alleen een pinda allergie? Dan kun je ook kiezen om de pindasaus te maken van cashewnoten. Kies dan in dit gerecht voor zonnebloemolie. 
Noedels met wokgroenten Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten Verzadigd vet Vezels Zout
519 70.1 18.7 16.1 4 12.6 0.3

 

Deel