Mango-banaan smoothie

Met zo’n lekker zonnetje en een blauwe hemel krijg ik al helemaal zin in de lente en zomer. Helaas is dat nog even wachten, maarrr gelukkig hoeft dat niet om van een heerlijke exotische smoothie te kunnen genieten. Aangezien het nu seizoen is van bananen en mango’s, is het onmogelijk om deze fruitsoorten te laten liggen bij de groenteboer. Deze mango-banaan smoothie is in een handomdraai gemaakt, super voedzaam en een heerlijk begin van de dag!

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 1 banaan
  • 1 verse mango (of mango uit de diepvries)
  • 250 milliliter kokosmelk (room kan ook)
  • 2 cm gember
  • 1½ cm chili peper

Optioneel: 4 eetlepels havermout/1 eetlepel chiazaad/2 eetlepels lijnzaad

Benodigdheden

Blender/staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snijd de mango + banaan in kleine stukjes. Doe het fruit in de blender.
  2. Voeg de kokosmelk toe.
  3. Schil de verse gember en snijd het in dunne plakjes. Was + snijd de chilipeper in dunne reepjes.
  4. Voeg het toe bij de rest in de blender.
  5. Blend het geheel 1 minuut.
  6. Optioneel: voeg havermout/chiazaad/lijnzaad toe.

Enjoy!

Tips & voordelen

  • Dit recept is voor twee personen.
  • Mango zit vol goede voedingsstoffen! Zo bevat het vitamine A + B + C en mineralen zoals kalium, calcium, fosfor en magnesium. Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand en voorkomt griepjes! Verder bevat mango ook nog vezels
  • Ook banaan is rijk aan voedingsstoffen. Banaan bevat een kleine hoeveelheid vitamine A + B + C. Ook is banaan rijk aan kalium, calcium, fosfor en magnesium. Kalium regelt de bloeddruk en vochtbalans in het lichaam. Verder zorgt deze vitamine er ook voor dat spieren goed kunnen samentrekken. Fosfor zorgt (samen met het mineraal calcium) voor stevige botten en tanden. Ook helpt fosfor bij de regeling van het hart.
  • Wist je dat gember onwijs gezond is? Gember bevat namelijk allerlei vitamines, mineralen en vezels. Gember staat ook bekend bij het tegengaan van ontstekingen. Houd je van gember? Voeg dan gewoon extra toe!
Deel