Recept; limabonen met ei

Dit gerecht van limabonen met ei is lekker voedzaam door de complexe koolhydraten, eiwitten, vitamines, mineralen en vezels. Een rijke maaltijd die makkelijk te maken is. En bovendien ook erg lekker. Maak wat extra, doe het overschot in een afgesloten doosje en je hebt morgen weer een lekkere lunch. 

Recept

Ingrediëntenlijst
  • 150 gram limabonen
  • 50 gram quinoa
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram gewelde tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel (extra vierge) olijfolie
  • provençaalse kruiden
  • verse peterselie
  • zout & peper
Benodigdheden

Snijplank + mes +(koeken)pan

 Bereidingswijze
  1. Verhit de olijfolie in een pan. Snijd de tomaten en de lente-uitjes en doe ze in de pan.
  2. Voeg de voorgekookte limabonen en quinoa bij de rest.
  3. Bak dan de eieren zoals je wilt in een koekenpan met olijfolie.
  4. Maak de bonen op smaak met provençaalse kruiden, zout en peper.
  5. Het bord kan opgemaakt worden; eerst de quinoa met bonen en daar bovenop het ei. Maak het gerecht af met wat verse peterselie!

Tips & voordelen

  • Limabonen zijn rijk aan vitaminen mineralen zoals: foliumzuur, molybdeem, ijzer, koper, mangaan, magnesium, fosfor, kalium, zink én calcium. Daarnaast hebben limabonen een hoog vezelgehalte. Vezels zijn belangrijk bij een goede gezondheid. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de darmen als het ware schoon worden gespoeld. 
  • Limabonen zijn goed tegen aderverkalking dankzij de vezels. Vezels hechten zich namelijk aan galzuur. Galzuur helpt bij de afzettingen van cholesterol van de bloedvatwanden. Hierdoor wordt de kans op aderverkalking door cholesterol kleiner. Wil je meer weten over alle voordelen van vezels? Lees dan mijn blog speciaal over vezels.
  • Limabonen bevatten veel fytonutriënten. Deze isoflavonen zijn bekend vanwege de bestrijdende,werking tegen kanker. Wel moet hier nog meer onderzoek naar worden verricht om de precieze werking vast te stellen.
Deel