Hummus maken; DIY

Zelfgemaakte hummus was één van mijn eerste gerechten die ik probeerde te maken toen ik mijn site ben begonnen. Achteraf waren de foto’s te lelijk om op de site te zetten en door een speciale ‘aanvraag’ ben ik in de keuken gedoken. Hummus maken is helemaal geen straf! Hummus is namelijk super gezond en ideaal als snack. Hieronder kun je lezen het recept lezen.

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 400 gram (vers) gekookte kikkererwten 
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta, verkrijgbaar bij een gespecialiseerde groenteboer of toko)
  • ½ verse citroensap
  • 5 eetlpels vocht van de gekookte kikkererwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen peper en keltisch zout
  • bieslook

Benodigdheden

keukenmachine/blender

Bereidingswijze

  1. Wanneer je gedroogde kikkererwten neemt, week ze eerst 8 uur in een ruime hoeveelheid water en kook ze daarna in 2 uur gaar.
  2. Doe de kikkererwten + knoflook + tahin + vocht + citroensap in de keukenmachine of blender en pureer het geheel 2 minuten. Is het geheel nog iets te dik? Doe er dan wat meer vocht bij!
  3. Maak de hummus op smaak met versgemalen zout en peper en wat verse bieslook.

Met wat eet jij met hummus?! Laat het weten via een berichtje!

Tips & voordelen

  • Hummus is lekker als dip met verse groenten zoals komkommer/paprika/tomaat/wortel. Maar je kunt het ook als spread gebruiken op een maiswafel.
  • Deze hummus kun je een kleine week bewaren in een goed afgesloten potje.
  • Ik heb het vocht van de gekookte kikkererwten gebruikt in plaats van alleen maar olijfolie. Ik vind hummus anders te vet worden. Mocht je dit zelf wel lekker vinden dan kun je het vocht vervangen voor olijfolie. Ook kun je meer knoflook toevoegen!
  • Kikkererwten zijn een ideale vervanger voor vlees. Kikkererwten bevatten veel vitamine B, C en mineralen zoals kalium, magnesium, fosfor, ijzer en calcium. Vooral calcium is hard nodig wanneer je geen vlees eet!
Deel