Havermoutpap; het simpele, makkelijke en lekkere ontbijt!

Ik at een paar jaar geleden graag pap, dat was zo lekker makkelijk en snel. Of ik nou echt lekker vond, mwahh. Totdat ik eens havermoutpap uitprobeerde. En gelukkig maar want havermout is namelijk veel veel lekkerder! Havermoutpap is zo gemaakt (ook ’s ochtends wanneer je geen tijd hebt) en lekker voedzaam! Probeer deze o zo simpele havermoutpap maar eens uit.

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 30 gram havermout
  • 125 milliliter amandelmelk
  • ½ appel
  • 15 gram gebroken lijnzaad
  • kaneel

Optioneel: dadels/agavesiroop/(bio)rozijnen/noten

Benodigdheden

Pannetje

Bereidingswijze

  1. Doe de amandelmelk + havermout + lijnzaad in een pannetje en breng het op laag vuur.
  2. Was en snijd de appel. Doe het bij de havermoutpap.
  3. Maak het op smaak met kaneel!

Tips & voordelen

  •  Heb je ’s ochtends helemaal geen tijd? Maak dan eens ‘overnight oats’. Doe de havermout en (amandel)melk samen in een kommetje, roer het even en laat het ’s nachts in de koelkast staan. Havermout neemt vocht op dus je hoeft het de volgende dag alleen nog maar uit de koelkast te halen. Voeg daarna wat vers fruit toe en dan kun je lekker ontbijten!
  • In plaats van amandelmelk kun je ook gewoon water nemen.
  • Havermout is een goed begin van de dag, het bevat namelijk allerlei vitamines en mineralen. Bovendien zitten er in havermout zitten veel vezels die langdurige energie geven. Vezels zorgen voor een verzadigend gevoel waardoor je al snel genoeg hebt. Lees meer over havermout en vezels.
  • Lijnzaad geeft geen smaak aan de pap, maar maakt de pap wel vezelrijk en voedzamer. Wil je meer weten over lijnzaad en alle gezondheidsvoordelen? Lees dan mijn blog over lijnzaad.
Deel