Havermoutpap met een heerlijke twist uit het Midden-Oosten

Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag, naja eigenlijk zijn ze dat allemaal wel. Maar op het moment dat ik wakker word denk ik, yes ik mag weer iets lekkers eten! Eerst at ik altijd mijn havermout wat gewoontjes, met wat honing. Ook lekker, maar havermoutpap kun je echt op veel meer manieren eten. Dus ben ik wat gaan experimenteren met kruiden en gedroogd fruit. En dit is het resultaat: havermoutpap met een twist uit het Midden-Oosten. Zelf vind ik dit ontbijt onwijs lekker dus bij dezen deel ik mijn recept.

Recept: Havermoutpap met een twist uit het Midden-Oosten

Ingrediënten

  • Amandelmelk (ongezoet), 150 milliliter
  • Water, 150 milliliter
  • Havermout, 50 gram = 5/6 eetlepels
  • Kaneel, 1 theelepel
  • Kardemom (gemalen), ½ theelepel
  • Gedroogde abrikozen, stuk of 5
  • Pistachenoten, stuk of 10
  • Sinaasappel, schil

Optioneel: Ahornsiroop of honing

Benodigdheden

Pan + vijzel + rasp

Bereidingswijze

  1. Doe de amandelmelk + water in een pan. Voeg de havermout toe en zet op laag vuur. Laat de havermout op laag vuur gaar koken.
  2. Voeg de kaneel + kardemom bij de havermout en roer dit goed.
  3. Snijd de abrikozen in reepjes. Vijzel de pistachenoten fijn.
  4. Boen de sinaasappel goed schoon met lauwwarm water.
  5. Doe de havermout in een schaaltje. Strooi de abrikozen + pistachenoten over de pap. Schil de oranje schil van de sinaasappel erover.
  6. Optioneel: Schenk er wat ahornsiroop of honing over.

Enjoy!

Havermoutpap | Jouw FabriekHavermoutpap | Jouw FabriekHavermoutpap | Jouw FabriekHavermoutpap | Jouw FabriekHavermoutpap | Jouw Fabriek

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • Dit recept is voor 1 persoon.
  • Let er goed op wanneer je een glutenallergie hebt, ook echt glutenvrije havermout koopt.  Dit is bijvoorbeeld te koop bij de Albert Heijn.
  • Wees voorzichtig met kardemom, dit kruid uit het Sri Lanka wordt ook in de keuken in het Midden-Oosten gebruikt en is vrij heftig van smaak.  Voeg je te veel toe, dan zou de smaak wel eens kunnen overheersen. 
  • Deze havermout is erg voedzaam. Bijvoorbeeld door de vezels, die zorgen ervoor dat je je lang energiek voelt, zonder energiedipjes. Ook is deze pap goed voor je weerstand vanwege het mineraal koper. Verder zitten er allerlei mineralen in deze havermoutpap die bijdragen aan de energievoorziening van ons lichaam.
Havermoutpap Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten Verzadigd vet Vezels Zout
371 48 11 13.1 1.6 8.2 0.2
Deel