Guacamole zelf maken; makkelijk, lekker & gezond

Een Mexicaanse maaltijd is geen Mexicaanse maaltijd als er geen guacamole bij wordt gegeten. Guacamole is een onwijs gezonde “dip” van onder andere avocado, tomaat en ui. Gelukkig kan je heel makkelijk guacamole zelf maken. Er zijn nogal verschillende varianten, maar dit is hoe ik ‘m lekker vind! Mijn recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 1 avocado
  • ½ ui
  • 1 tomaat tomaat
  • 25 gram jalapeño (dit kun je weglaten)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ limoen(sap)
  • 1 theelepel koriander
  • Keltisch zout
  • optioneel: 1 theelepel agave/ahornsiroop om de guacamole wat zachter van smaak te maken

Benodigdheden

Staafmixer/keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Schil en-/of snijd de avocado + ui + tomaat + knoflook en doe dit in de keukenmachine.
  2. Voeg de jalapeono’s + limoensap + koriander + Keltisch zout toe.
  3. Mix het geheel tot een fijne puree.

Enjoy!

Tips, feitjes & voordelen

  • Dit recept is voor 1 schaaltje.
  • Ik heb 25 gram jalapeño (/ˌhæləˈpiːnjoʊ/) gebruikt. Jalapeño is een chilipeper die erg heet is. Mocht je niet van een pittige guacamole houden, wees dan voorzichtig met het gebruik van deze pepers!
  • Avocado is ontzettend gezond. Het bevat namelijk gezonde vetten (de enkelvoudige onverzadigde vetzuren). Deze worden door het lichaam beter afgebroken en opgenomen. Onderschat de functie van vet niet, het lichaam heeft het juist nodig! Zo bestaan vitamine A, D & K uit vet.
  • Tomaten bestaan bekend om de hoeveelheid vitamine C en lycopeen die ze bevatten. Vitamine C is nodig bij het herstel, de groei en vernieuwing van weefsels. Lycopeen is een bioactieve stof waarvan gezegd wordt dat deze huidveroudering en welvaartsziekten tegen gaat.
Deel