Groentefriet; zoete aardappel, pastinaak, wortel en pompoen

Frietjes kun je op een hele makkelijke manier een stuk gezonder maken. Deze groenten hebben allemaal een authentieke smaak en zitten vol vitamines en mineralen die allerlei processen in het lichaam ondersteunen. Eet er een heerlijke salade (en vlees of vis) bij en je zet zo een heerlijke, voedzame maaltijd op tafel. 

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 5 grote wortels
  • 5 pastinaken
  • 1 pompoen
  • 1 zoete aardappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje Keltisch zout

Optioneel: verse tijm

Benodigdheden

Grillpan/bakplaat + bakpapier + oven

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd alle groenten in gewenste vorm (dik of dun).
  2. Schenk olijfolie in de grillpan en gril de groenten beetgaar.
  3. Maak het af met een snufje Keltisch zout.

Enjoy!

Tips & voordelen

  • Dit recept is voor vier personen.
  • Je kunt de groenten ook in de oven roosteren of frituren in kokosolie.
  • Zoete aardappel bevat vitamine A (goed voor de huid), B (nodig bij aanmaak van rode bloedcellen) én C (goed voor de weerstand). Daarnaast bevat het kalium (goede geleiding van zenuwprikkels), fosfor (reguleert het hart) en magnesium (nodig bij de opbouw van eiwitten en botten.
  • Al deze groenten bevatten lekker veel vezels! Vezels geven een verzadigend gevoel en helpen het slechte cholesterol te verlagen en het goede cholesterol te verhogen.
  • Wist je dat pompoenen zeer weinig calorieën bevatten? Slechts 17 per 100 gram.

 

Deel