Gezonde risotto; met allerlei heerlijke groenten!

Risotto behoort echt tot één van mijn favoriete gerechten. Ik heb het langere tijd niet gegeten (helaas), omdat witte rijst geen verantwoorde keuze is. Waarom kun je hiernaast lezen onder tips & voordelen. Alleen nu ik weet dat je risotto ook met ronde zilvervliesrijst kunt maken, staat risotto gelukkig weer vaker op het menu! Dit simpele recept kun je hieronder vinden. 

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 125 gram champignons
  • ½ aubergine
  • ¼ courgette
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kokend water + 1 eetlepel groentebouillon (zonder gist)
  • Keltisch zout + peper

Optioneel: Vlees/vis/soja(kaas)

Benodigdheden

Waterkoker + maatbeker + pan (2)

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit het in 1 eetlepel olijfolie op laag vuur.
  2. Kook water en doe het samen met de bouillon in een maatbeker. Roer het geheel.
  3. Doe de zilvervliesrijst bij de ui, spatel het om en voeg daarna de bouillon toe. Breng de rijst aan de kook.
  4. Laat de rijst 45 minuten koken. Snijd ondertussen de paprika + courgette + aubergine + tomaatjes.
  5. Bak de groenten in 1 eetlepel olijfolie en maak op smaak met Keltisch zout + peper.
  6. Voeg de groenten bij de gare risotto.

Eet u smakelijk!

Tips & voordelen

  • Dit recept is voor 2 personen.
  • Witte risotto is rijst wat “leeggestript” is van alle voedingswaarde (die zitten namelijk in het schilletje). In ronde zilvervliesrijst zitten nog wel alle voedingswaarde. Zo bevatten deze rijstkorrels vitamines, mineralen en (vooral veel) vezels! Bovendien zit er meer smaak aan. Kies daarom voor ronde zilvervliesrijst! 
  • Vind je de informatie over zilvervliesrijst prima, maar denk je bij jezelf: ‘Ja, maar dat is veel duurder dan normale risotto’. Dat klopt, maar dit is relatief. Ronde zilvervliesrijst is namelijk stukke voedzamer waardoor je er minder van nodig hebt. Dit komt voornamelijk door de vezels. Vezels geven een verzadigend gevoel (je zit sneller vol), ze zijn goed voor de darmflora en verlagen het slechte cholesterol (LDL).
  • Maak wat extra, dan heb je de volgende dag een lekkere lunch!
  • Lust je bepaalde groenten van dit recept niet? Voeg dan gewoon groenten toe die je wél lekker vindt!

 

 

Deel