Gezonde crumble van kaki + cranberry

Op school vind ik het altijd super lastig om mijn concentratie er bij te houden. Dan ben ik alleen maar bezig met recepten te bedenken. Dat was gister dus ook het geval. Stiekem vind ik dat echt heerlijk, want dat is het liefste wat ik doe. Mijn vriendinnetje vroeg wat ik aan het doen was en kwam met het idee: “Een gezonde crumble, is dat niet iets voor op je blog?” Het leuke is dat ze me daarmee inspireerde om dit te gaan maken. Het resultaat is een verrassende, heerlijke, gezonde crumble die mega voedzaam is! Het recept lees je hieronder.

Recept gezonde crumble met kaki + cranberry

Ingrediënten

  • 500 gram rijpe kaki’s
  • 250 gram cranberry’s (vers of uit diepvries)
  • 100 gram glutenvrije havermout
  • 25 gram lijnzaad
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 25 gram kokosolie
  • snufje keltisch zout

Benodigdheden

Oven + ovenschaal + bakje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was + snijd de kaki’s en doe ze in de ovenschaal. Doe de cranberry’s erbij en hussel het goed.
  3. Doe in een bakje de havermout + kokosolie + kokosbloesemsuiker + Keltisch zout en kneed dit met je vingers tot een crumble.
  4. Strooi de crumble over het fruit.
  5. Bak de gezonde crumble binnen 20 minuten gaar/goudbruin in de oven.

Enjoy!

ingrediënten-gezonde-crumble kaki-fruit

kaki-fruit gezonde-crumble
gezonde-crumblegezonde-crumble

Tips + feitjes + voordelen

  • Dit recept is voor zes personen.
  • Deze gezonde crumble is super lekker als ontbijt, snack of dessert! Ook voor kinderen is dit erg lekker.
  • Wat ook erg lekker is bij deze crumble, is bijvoorbeeld (geiten/soja)yoghurt/kwark.
  • Kaki fruit is niet het meest bekende fruit. Niet zo gek, want deze vrucht komt helemaal uit de bergen van de Himalaya. Je hebt veel verschillende soorten kaki’s. Misschien klinkt sharonfruit je bekend in de oren? Dat is de merknaam van de kaki soort uit Israël. Kaki’s kun je al eten wanneer ze niet heel erg oranje of rood zijn. Maar hoe donkerder de vrucht, des te zoeter ze zijn. Kaki’s bevatten vitamine A + C. Vitamine A is belangrijk voor een mooie huid en gezond tandvlees. Daarnaast zorgt het, net als vitamine C voor een goede weerstand!
  • Zelf vind ik de cranberry’s lekker zuur in dit recept. Maar houd je hier niet van? Strooi dan bij stap 2 nog wat extra kokosbloesemsuiker over het fruit.

 

 

Voedingswaarde + allergieën

Voedingswaarde gezonde crumble per persoon Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten Verzadigd vet Vezels Natrium
In gram 205 30.4 11.2 6.6 3.9 4.5 0.68
Deel