Chocolade walnoten taart: gezond + glutenvrij + vegan

Kenmerken van deze chocolade walnoten taart? Rauw, simpel, geen oven, gezond, glutenvrij, veganistisch, binnen 20 minuten gemaakt, voedzaam, vullend én heel lekker! Het leuke van deze taart is dat ‘ie je langdurige energie geeft, vanwege de vele vezels. De voedingswaarde is erg hoog: vitamines en mineralen in deze taart dragen bij aan de energievoorziening, het goed werken van de spieren, mooie huid, glanzend haar en een goede weerstand. En dat terwijl het een taart is, lekker genieten dus! Benieuwd naar het recept? Hieronder vind je ‘m!

Recept: Chocolade walnoten taart

Ingrediënten

Bodem

  • Walnoten gepeld, 150 gram
  • Havermout (glutenvrije), 150 gram
  • Dadels, 10 stuks
  • Lijnzaad, 25 gram
  • Amandelmelk, 25 milliliter
  • Kokosolie (ontgeurd), 20 gram
  • Keltisch zout, snufje

Vulling

  • Zoete aardappel, 500 gram
  • Amandelmelk, 250 milliliter
  • Dadels, 8 stuks
  • Cacao poeder, 35 gram
  • Kokosolie of roomboter, 5 gram

Topping

  • Walnoten, 50 gram
  • Cacao nibs, 25 gram

Optioneel: kokosrasp/geraspte pure chocolade

Benodigdheden

Pan + vergiet + keukenmachine + weegschaal + taartvorm + bakpapier

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine stukken. Kook de zoete aardappel in een pan met water tot ze gaar zijn. Giet af.
  2. Doe het bakpapier alleen aan de onderkant van de taartvorm. Vet de zijkanten in met wat kokosolie.
  3. Doe de walnoten + havermout + dadels + lijnzaad + kokosolie + amandelmelk + Keltisch zout in de keukenmachine en mix tot er een bal ontstaat. Duw het deeg stevig vast in de taartvorm zodat er een bodem ontstaat. Zet in de koelkast.
  4. Maak de keukenmachine schoon. Mix de zoete aardappel + amandelmelk + dadels + cacao poeder + kokosolie tot een smeuïg geheel. Pak de taart uit de koelkast, doe de vulling over de bodem en laat even afkoelen in de koelkast of vriezer (ongeveer 30 minuten).
  5. Bestrooi de taart met fijn gemalen walnoten en cacao nibs. Optioneel: kokosrasp of geraspte pure chocolade.

Enjoy!

Chocolade walnoten taart | Jouw Fabriek Chocolade walnoten taart | Jouw Fabriek Chocolade walnoten taart | Jouw Fabriek Chocolade walnoten taart | Jouw Fabriek Chocolade walnoten taart | Jouw Fabriek

 

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • De chocolade walnoten taart is voor 8 a 10 personen.
  • Tip: Ook lekker als ontbijt!
  • Heb je na het snijden nog een stuk van de taart over? Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast.
  • Ondanks dat deze taart super voedzaam is, bevat ‘ie wel veel calorieën. Eet hem dus niet in één keer alleen op. 
  • Magnesium is een mineraal wat veel in deze taart zit. Dat komt omdat zoete aardappel, cacao poeder en walnoten veel van dit mineraal bevatten. Magnesium is erg belangrijk voor het lichaam, omdat het nodig is processen in het lichaam zoals de energiestofwisseling. Ook zorgt het voor het maken van spieren en het goed functioneren ervan.
  • Van deze taart krijg je langdurige energie in plaats van een energiedipje. Hoe dat kan? Vezels zorgen voor een verzadigend gevoel, dat komt deze niet-verteerbare stoffen opzwellen. Daar krijg je dus een vol gevoel van. En ook zorgen ze ervoor dat de bloedsuikerspiegel niet te veel stijgt. Wil je weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan mijn blogs over vezels en bloedsuikerspiegel!
  • Vetten zijn een belangrijke voedingsstof voor het lichaam. Het zorgt ervoor dat bepaalde vitamines beter opgenomen kunnen worden zoals vitamine A die veel in zoete aardappel zit, versterken het immuunsysteem en geven ons veel energie. Deze taart bevat lekker veel onverzadigd vet en minder verzadigd vet. Lees in mijn blog over vet wat het verschil is.
Chocolade walnoten taart Calorieën Koolhydraten Eiwitten Vetten Verzadigd vet Vezels Zout
Per stuk 307 28.3 7.4 18.7 4.5 7.1 0.5

 

Deel