Chocolade avocado ijstaart(jes)

Soms heb ik na het avondeten nog zin in zoets. En dan het liefst ijs. Dus werd het de hoogste tijd om in de keuken te duiken en een recept te proberen om (mini) ijstaart te maken. Deze chocolade avocado ijstaart (jes) zijn het resultaat! Heerlijk koud, zoet en knapperig, maar natuurlijk wel in een gezonder jasje! Check het recept hieronder:

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 100 gram pure chocolade (liefst zo’n hoog mogelijk percentage, ik heb 86% gebruikt)
  • 125 milliliter amandelmelk
  • 1 avocado
  • 4 Medjoul dadels
  • 2 eetlepels lijnzaad

Optioneel: 25 gram cacao nibs (door de gesmolten chocolade)

Extra: kokosolie

Benodigdheden

Pan + schaal (voor de chocolade) + bakvormpjes + keukenmachine + vriezer

Bereidingswijze

  1. Vet de bakvormpjes in met wat kokosolie. Week de Medjoul dadels 15 minuten in lauw warm water.
  2. Zet een pannetje met water op laag vuur. Zet hier een schaaltje met de chocolade + amandelmelk erin. Smelt de chocolade au bain marie. Doe de gesmolten chocolade in de bakvormpjes en zet het in de vriezer.
  3. Laat de chocolade minstens 15 minuten koud en hard worden.
  4. Schil de avocado. Doe de avocado + geweekte Medjoul dadels + lijnzaad in de keukenmachine. Mix het geheel tot een gladde massa. Mocht de massa niet smeuïg genoeg zijn, voeg dan nog wat amandelmelk toe.
  5. Haal de chocolade uit de diepvries. Wanneer de chocolade genoeg gestold is, deel dan het avocado mengsel over de chocolade. Zet dit terug in de vriezer.
  6. Laat de ijstaartjes in zo’n 2 uur goed bevriezen.

Bon appetit!

 

Tips, feitjes & voordelen

  • Dit recept is voor 6 mini chocolade avocado ijstaartjes.
  • Houd je niet van de combinatie van avocado en chocola? Ga dan voor banaan in plaats van avocado!
  • Avocado’s zijn onwijs gezond! Ze bevatten allerlei vitamines B + C + E en mineralen zoals kalium + calcium + fosfor + magnesium + zink. Tot slot bevatten ze veel vezels, één portie avocado zorgt namelijk voor bijna 20% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid voor vezels.
  • Chocolade (pure) is wél gezond en je kunt in mijn blog over cacao poeder lezen waarom. Een tipje van de sluier: het verlaagt de bloeddruk en een leuke bijkomstigheid is dat je je van chocolade gelukkig gaat voelen. 
  • Ook al zou je het misschien niet verwachten… Deze ijstaartjes bevatten lekker veel vezels. Dankzij de cacao + avocado + lijnzaad + dadels bevatten ze per stuk zo’n 6-8 gram vezels. Zo kom je dus erg snel aan de minstens 30 gram per dag.
  • Lees waarom lijnzaad zo gezond is.

 

Deel